Mixati frişca şi o lasaţi deoparte.
Într-un vas amestecaţi făina, ouăle şi zahărul.
Adăugaţi apoi, puţin câte puţin, apa, smântâna şi zahărul vanilat.
Puneţi pe foc la flacăra mică şi amestecaţi mereu, să nu se prindă, până ce compoziţia se îngroaşă.
Daţi la răcit.
Între timp dizolvaţi gelatina în două ceşcute apă căldută.
În timp ce se răceşte crema, amestecaţi mereu cu o furculiţă în vasul în care aţi pus gelatina, până la diluarea completă a cristalelor.
(eu folosesc acest procedeu la diluarea gelatinei dar voi îl puteţi folosi pe cel cu care lucraţi in mod obişnuit)
Când s-a răcit crema, să fie doar uşor călduţă, adăugaţi în fir subţire gelatina diluată, apoi frişca (700gr-restul rămâne pentru decor).
Montaj:
Tapetaţi un vas cu folie de plastic.
Aşezaţi pe laterala pişcoturi.
În fundul vasului aşezaţi fructe (după cum doriţi să arate forma finală).
Turnaţi jumătate din amestecul cu gelatină, fructe, apoi restul amestecului. Puteţi amesteca fructele cu crema, cum doriţi.
Acoperiţi totul cu pişcoturi.
Băgaţi la frigider pentru cel puţin 3 ore.
Aşezaţi deasupra vasului un platou şi răsturnaţi cu o mişcare fermă.
Ornaţi după imaginaţie,eu m-am inspirat de la torturi de pe net unde partea superioara erau felii de blat aranjate oblic.
Aici reţeta cu mai multe imagini din timpul preparării.