elucubratiiculinare

5

Bucataras
senzational

Bucureşti

Bucataras din 06.02.2012

RETETE485
PRIETENI184
Retete

Negresa cu nucă - de post

In Prajituri la 21 Mar 2012

Cernem făina cu praful de copt într-un castron. Amestecăm apa cu zahărul într-o oală de inox ( ceva mai mare pentru că în ea vom amesteca toate ingredientele). Se pune oala pe foc și amestecăm până se topește zahărul, adăugăm cacao și amestecăm bine. Se aduce...

Chifteluțe de năut - de post

In Mancaruri de post la 20 Mar 2012

Năutul se pune în apă rece peste noapte. A doua zi se pune la fiert pentru aproximativ o oră. Se scurge și se lasă la răcit. Între timp curățăm ceapa verde și usturoiul. Ceapa verde se toacă mărunt. Usturoiul se pasează cu năutul fie în blender, fie cu mașina...

Chilli vegetarian

In Mancaruri de post la 19 Mar 2012

Fasolea albă, eu am preferat să o cumpăr uscată și să o fierb eu. Am pus 500 g de fasole albă la înmuiat în apă rece seara și am last-o până a doua zi dimineața când am clătit-o în câteva ape și am pus-o la fiert în oala sub presiune pentru...

Pui în sos de capere

In Pui la 16 Mar 2012

Se condimentează pulpele de pui cu sare și piper. Se încinge o tigaie grill. În cazul în care folosiți pulpe de pui cu pielița (eu așa recomand :)) ) se vor pune cu pielița în jos, pe plită. Recomand să se folosească și pielița pentru că are ceva grăsime și...

Ciuperci cu măsline - de post

In Mancaruri de post la 15 Mar 2012

De preferat să se folosească ciuperci nu foarte mari. Se curăță, se taie mai mici, se spală în mai multe ape și se stropesc cu zeamă de lămâie. Se pun ciupercile la fiert în apă rece pentru 10-15 minute. Nu punem multă apă, doar cât să depășească...

Prăjitură cu banane - de post

In Prajituri la 14 Mar 2012

Într-un castron cernem făina împreună cu praful de copt, scorțișoara și nucșoara. În alt castron pasăm bananele cu o furculiță, adăugăm treptat zahărul, uleiul și esența de vanilie. Amestecăm bine după fiecare ingredient. Apoi incorporăm ingredientele uscate și...

Mâncare picantă de cartofi cu țelină - de post

In Mancaruri de post la 13 Mar 2012

Se curăță cartofii, se spală și se taie rondele. Se curăță țelina, se spală și se taie în două sau trei, în funcție de mărime, după care se feliază. Feliile de țelină ar trebui să fie aprox. egale cu feliile de cartofi. Încingem uleiul și prăjim cartofii,...

Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci

In Mancaruri de legume la 12 Mar 2012

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se fierb aprox. 25 minute. Ciupercile se curăță și se feliază, apoi se stropesc cu zeamă de lămâie. Sfecla se curăță, se feliază, după care se taie fâșii. Curățăm ceapa, o tocăm și o călim în 2 linguri cu...

Biscuiți cu portocale și ciocolată - de post

In Prajituri la 9 Mar 2012

Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron mare. Adăugăm 100 g margarină de la frigider tăiată cubulețe și frământăm cu degetele până obținem un aluat sfărâmicios. Adăugăm o cană cu apă și amestecăm bine, la început cu o lingură de...

Mucenici moldovenesti - de post

In Dulciuri la 8 Mar 2012

Topim margarina impreuna cu uleiul si lasam la racit. Intr-un vas adaugam apa calduta, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si drojdia (daca este proaspata, daca este uscata o amestecam cu faina) si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam si margarina topita impreuna cu uleiul. Faina...

Desert mucenici dobrogeni de post

In Dulciuri la 8 Mar 2012

Punem apa la fiert. Dacă doriți mai multă zeamă puneți 4 litri. Adăugăm în apă zahărul, sarea și zahărul vanilat. Amestecăm bine până se dizolvă. Când apa a dat în clocot adăugăm mucenicii și lăsăm la foc mic pentru 10 minute, amestecând ușor....

Prăjitură Alcazar

In Prajituri la 7 Mar 2012

Se bat albușurile spumă, se adaugă treptat zahărul și la urmă nucile măcinate. Această compoziție se toarnă într-o tavă mare unsă cu unt și tapetată cu hârtie pergament. Hârtia trebuie și ea unsă bine. Se coace la 180 grade C pentru 30 minute. Pentru cremă...

Sufleu Ratatouille

In Mancaruri de legume la 6 Mar 2012

Cartofii se spală și se pun la fiert pentru 20 minute, după care se lasă să se răcească. Curățăm ceapa și se taie feliuțe. Curățăm ardeii, se îndepărtează cotorul și semințele și se taie felii. Dovlecelul se spală și se taie rondele. Călim ceapa în ulei...

Crenvurști de casă

In Mezel de casa la 5 Mar 2012

Pregătim condimentele.  Pregătim mațele, le spălăm bine în multe ape. Carnea se spală bine, se curăță de tendoane și se dă de două ori prin mașina de tocat prin sita mică. Se amestecă bine cu condimentele măcinate și apă rece apoi se frământă bine. Se lasă...

Friptură de porc cu rozmarin

In Porc la 2 Mar 2012

Carnea se spală bine. De preferat să alegem o cărniță cu ceva grăsime pe ea. Se condimentează cu sare, piper și salvie. Se leagă bine cu o sfoară, să-și păstreze forma la cuptor. Se introduce rozmarinul ușor pe sub sfoară, un fir deasupra și unul dedesubt. Se aranjează carnea...

Rulouri cu spanac și feta

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2012

Se decongelează aluatul foetaj. Se decongelează spanacul și se pune la scurs. Se încinge cuptorul la 200 grade C. Într-un castronel se bat bine ouăle. Se amestecă usturoiul pisat cu spanacul foarte bine scurs de apă. Se întinde aluatul pe o suprafață presărată cu...

Borș de sfeclă roșie

In Supe/Ciorbe la 28 Feb 2012

Sfecla se curăță și se taie fideluță. Sfecla se pune la fiert în 2 litri de apă împreună cu ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat fideluță. După 20 minute de fiert adăugăm și cartofii tăiați cubulețe. După 15 minute, când cartofii s-au fiert...

Sufleu mămăliguță cu brânză

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2012

Facem mămăliguța din apă și mălai, care trebuie să fie mai moale. Se pune la fiert apă cu puțină sare. Promit că revin cu cantități exacte la apă cu prima ocazie când refac mămăliga. Eu mereu o fac din ochi. Eu am un ceaunel în care fac mămăliga, cred că dacă...

Surimi cu sos Aioli

In Fructe de mare la 24 Feb 2012

Decongelăm surimi peste noapte la frigider. Desfacem frunzele de la salata și le spălam bine, apoi le lăsăm la scurs. Facem sosul Aioli, rețeta o găsiți AICI. Topim untul într-o tigaie mare, eventual un wok. Prăjim surimi în untul încins pentru câte 2-3...

Biscuiți sprițați

In Prajituri la 23 Feb 2012

Într-un castron cernem făina cu praful de copt. În alt castron amestecăm bine untul cu zahărul cu un mixer. Treptat adăugăm căte un ou până le terminăm pe toate 3, apoi laptele, smântâna și esența de vanilie. Lăsăm mixerul la o parte, luăm o lingură de...

Sufleu de paste cu legume

In Penne la 22 Feb 2012

Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scot într-o sită și se lasă la scurs. Încingem cuptorul la 200 grade C. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt, după care se pune la prăjit până devine aurie.Adăugăm legumele și le...

Omletă irlandeză

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2012

Cartofii se fierb în apă rece cu puțină sare. Se fierb cu tot cu coajă, deci trebuiesc spălați bine. Se fierb pentru 20 minute după care se lasă să se răcească. Se curăță de coajă și se zdrobesc. Amestecăm cartofii cu gălbenușurile, ceapa verde tocată mărunt,...

Plăcintă cu brânză de vaci

In Prajituri la 20 Feb 2012

Cernem făina într-un castron. Adăugăm sarea și untul tăiat cubulețe după care frământăm bine. Adăugăm apa și frământăm în continuare până la omogenizare. Aluatul se pune în folie și se dă la rece pentru 30 minute. Între timp într-un...

Chec cu ciocolată și portocale

In Prajituri la 20 Feb 2012

Se bat bine albușurile cu un praf de sare. Adăugăm treptat zahărul și batem până obținem o spumă tare. Adăugăm laptele, uleiul și făina amestecată cu praful de copt. După fiecare ingredient amestecăm bine. La sfârșit adăugăm 150 g ciocolata tocată bucăți nu foarte...

Burritos cu vită și fasole

In Vita la 17 Feb 2012

Într-o tigaie gătim carnea de vită în ulei încins amestecând constant. Adăugăm 100 ml apă și lăsăm la foc mic până se evaporă apa și se fierbe bine carnea. Adăugăm roșiile tăiate cuburi (împreună cu sosul), praful de chilli și usturoiul...

Piept de pui cu ciuperci și măghiran

In Pui la 16 Feb 2012

Pieptul de pui se tranșează în felii. Dintr-un piept de pui obținem 4 felii. Se condimenează cu sare și piper. Fiecare felie de pui se tăvălește prin făină, după care se scutură să cadă excesul de făină. Se încălzește o tigaie mare la foc mediu și prăjim pieptul de...

Pâine irlandeză

In Piine la 15 Feb 2012

Încingem cuptorul la 200 grade C. Avem nevoie de o cratiță cu capac ce poate fi pusă în cuptor și să fie destul de mare pentru a permite pâinicii noastre să crească. Cratița se pune goală în cuptor să se încingă. Cernem făina, sarea și bicarbonatul...

Cocktail de fructe de mare

In Fructe de mare la 15 Feb 2012

Putem folosi creveți, inele de calamar, scoici, surimi, caracatiță și sepie. Fie le cumpărați congelate gata porționate, fie le cumpărați proaspete și le combinați după bunul plac. Eu am folosit varianta congelată. Se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Fructele de...

Budincă de griș

In Prajituri la 13 Feb 2012

Se bat spumă albușurile cu un praf de sare. Se adaugă unul câte unul gălbenușurile amestecând bine după fiecare. Apoi se adaugă grișul în ploaie amestecând bine. Compoziția se pune într-o formă rotundă unsă bine cu unt. Se dă la cuptor la 180 grade...

Enchilada de pui

In Pui la 10 Feb 2012

Pieptul de pui se taie bucățele mici și se pune la fiert într-o cratiță cu apă rece și un praf de sare. Se fierbe pentru 15 minute, după care se scoate într-un castronel, iar supa se strecoară (ne trebuie doar 200 ml). Într-o tigaie călim ceapa în unt pentru...

Afisate 451 - 480 din 485 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2020

Salata de andive

publicat la 13.05.2019

Supa minestrone

publicat la 14.03.2019

Ratatouille

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Mai bine burtos de la bere decât cocoșat de la muncă!Nu?

 
 
 
Retete preferate
Covrigi

Voturi:22

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]