Chifteluțe de năut - de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 20 Mar 2012 | 5632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut,
  • 2 legături ceapă verde,
  • 1 căpățână usturoi,
  • susan,
  • ulei,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe de năut - de post:

Năutul se pune în apă rece peste noapte. A doua zi se pune la fiert pentru aproximativ o oră. Se scurge și se lasă la răcit.

Între timp curățăm ceapa verde și usturoiul. Ceapa verde se toacă mărunt. Usturoiul se pasează cu năutul fie în blender, fie cu mașina de tocat. Peste pasta de năut adăugăm ceapa verde tocată și aprox. 30 ml ulei, apoi amestecăm bine. Condimentăm cu sare și piper.

Formăm chifteluțe pe care le dăm prin susan. Se pun într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie pergament. Se stropesc cu ulei.

Se dau la cuptor pentru 40-50 minute la 180 grade C. Se servesc alături de  o salată de roșii cu ardei gras și ceapă verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe de năut - de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Lau 1

21.03.2012, 08:09

bune

Laly 1

21.03.2012, 10:03

Cred ca sunt tare gustoase

MIUTA 1

21.03.2012, 12:44

Suuuuuuper bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]