Biscuiți cu portocale și ciocolată - de post

de elucubratiiculinare in Prajituri, 9 Mar 2012 | 4599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 căni făină,
  • 1 linguriță sare,
  • 20 g praf de copt,
  • 1 portocală,
  • 100 g ciocolată neagră,
  • 100 + 100 g margarină,
  • 5 linguri zahăr,
  • 1 cană apă.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiți cu portocale și ciocolată - de post:

Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron mare. Adăugăm 100 g margarină de la frigider tăiată cubulețe și frământăm cu degetele până obținem un aluat sfărâmicios. Adăugăm o cană cu apă și amestecăm bine, la început cu o lingură de lemn, apoi cu mânuțele. Aluatul obținut se transferă pe o planșetă și se frământă bine. După care se întinde o foaie de 1/2 cm. O să obținem o foaie de aprox. 40x40 cm.

Tăiem cu un cuțit lateralele pentru a obține un aluat drept. Topim 100 g margarină și cu o pensulă ungem bine aluatul. Radem coaja de la portocală și o lăsăm deoparte. Stoarcem bine portocala pentru a obține suc de portocale. Ungem foaia cu sucul de portocale- ne folosim tot de o pensulă. Amestecăm zahărul cu coaja de portocală și presărăm pe toată suprafața aluatului.

Tocăm cu un cuțit 100 g tabletă de ciocolată neagră și o repartizăm pe toată foaia. Rulăm foaia și cu un cuțit încins la flacără tăiem biscuiți de 1 cm.
Dacă punem ciocolată rasă se pt face biscuiți și de 1/2 cm sau chiar mai subțiri. Se pun într-o tavă unsă și se ung biscuiții cu margarină topită și se presară zahăr tos. Se coc la 200 grade C pentru 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiți cu portocale și ciocolată - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

12.03.2012, 13:32

simo_brkic 1

12.03.2012, 14:41

Georgiana78 1

10.10.2012, 13:56

Buni-buni-buni.....! Am sa ii incerc sigur cat de curand....!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Banuti cu gem - de post