Sufleu Ratatouille

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 6 Mar 2012 | 6749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 1 ardei gras galben,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 dovlecel,
  • 3 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 150 g brânză Cheddar,
  • 250 g smântână,
  • 2 ouă,
  • sare,
  • piper,
  • 1 linguriță rozmarin,
  • 1 linguriță măghiran,
  • 1 linguriță busuioc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu Ratatouille:

Cartofii se spală și se pun la fiert pentru 20 minute, după care se lasă să se răcească. Curățăm ceapa și se taie feliuțe. Curățăm ardeii, se îndepărtează cotorul și semințele și se taie felii. Dovlecelul se spală și se taie rondele. Călim ceapa în ulei până devine aurie apoi se scoate într-un castron. Se călește dovlecelul 1-2 minute și se pune peste ceapă. Se călesc și ardeii 1-2 minute, după care readucem ceapa și dovleceii în tigaie și amestecăm ușor. Condimentăm legumele cu sare, piper, rozmarin, măghiran și busuioc.

Încingem cuptorul la 200 grade C. Într-o formă termorezistentă unsă cu unt, aranjăm cartofii curățați de coajă și tăiați rondele.
Peste cartofi punem legumele. Dăm pe răzătoare 100 g brânză Cheddar și o amestecăm cu smântâna și ouăle. Condimentăm cu sare și piper. Compoziția de brânză cu smântână se adaugă peste legume. Adăugăm și restul de brânză Cheddar dată pe răzătoare. Se dă la cuptor pentru 30 minute.

Se lasă 10-15 minute să-și tragă sufletul , apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Cris2711 1

07.03.2012, 13:14

MIUTA 1

07.03.2012, 14:30

Foarte bun,imi place

elucubratiiculinare 1

07.03.2012, 16:34

Este tare bun,
Incercati cu incredere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida