Sufleu Ratatouille

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 6 Mar 2012 | 7142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 1 ardei gras galben,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 dovlecel,
  • 3 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 150 g brânză Cheddar,
  • 250 g smântână,
  • 2 ouă,
  • sare,
  • piper,
  • 1 linguriță rozmarin,
  • 1 linguriță măghiran,
  • 1 linguriță busuioc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu Ratatouille:

Cartofii se spală și se pun la fiert pentru 20 minute, după care se lasă să se răcească. Curățăm ceapa și se taie feliuțe. Curățăm ardeii, se îndepărtează cotorul și semințele și se taie felii. Dovlecelul se spală și se taie rondele. Călim ceapa în ulei până devine aurie apoi se scoate într-un castron. Se călește dovlecelul 1-2 minute și se pune peste ceapă. Se călesc și ardeii 1-2 minute, după care readucem ceapa și dovleceii în tigaie și amestecăm ușor. Condimentăm legumele cu sare, piper, rozmarin, măghiran și busuioc.

Încingem cuptorul la 200 grade C. Într-o formă termorezistentă unsă cu unt, aranjăm cartofii curățați de coajă și tăiați rondele.
Peste cartofi punem legumele. Dăm pe răzătoare 100 g brânză Cheddar și o amestecăm cu smântâna și ouăle. Condimentăm cu sare și piper. Compoziția de brânză cu smântână se adaugă peste legume. Adăugăm și restul de brânză Cheddar dată pe răzătoare. Se dă la cuptor pentru 30 minute.

Se lasă 10-15 minute să-și tragă sufletul , apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida