Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 12 Mar 2012 | 4764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 500 g ciuperci,
  • zeama de la o lămâie,
  • 500 g sfeclă roșie,
  • 1 ceapă,
  • 3 linguri unt,
  • 2 ouă,
  • 250 ml lapte,
  • 250 g smântână,
  • 50 g brânză Cheddar,
  • sare,
  • piper,
  • pătrunjel verde.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se fierb aprox. 25 minute. Ciupercile se curăță și se feliază, apoi se stropesc cu zeamă de lămâie. Sfecla se curăță, se feliază, după care se taie fâșii. Curățăm ceapa, o tocăm și o călim în 2 linguri cu unt. Adăugăm ciupercile și gătim 5 minute, apoi adăugăm sfecla și mai gătim alte 5 minute, amestecând din când în când. Adăugăm o căniță cu apă și gătim la foc mic pentru 10 minute. Condimentăm cu sare și piper.

Curățăm cartofii de coajă, se zdrobesc și se amestecă cu laptele, smântâna și 2 gălbenușuri. Condimentăm cu sare și piper. Batem bine cele 2 albușuri și le adăugăm ușor în compoziția de cartofi. Într-o formă termorezistentă unsă cu o lingură de unt punem un strat de piure de cartofi (un pic mai mult de jumătate). Punem legumele și acoperim cu piureul de cartofi, începând din mijloc, lăsând pe margini să se vadă legumele.

Presărăm brânză Cheddar rasă și dăm la cuptor la foc potrivit (180 Grade C) pentru 25-30 minute. Servim după 10 minute după ce se scoate din cuptor. Ornăm cu pătrunjel verde.

Poftă Bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (18)

DIANA B 1

13.03.2012, 11:49

Cred ca voi incerca si eu in sfarsit sfecla

elucubratiiculinare 1

13.03.2012, 15:53

Onesta, sincer nici eu nu eram moarta după țelină până când nu am făcut borșul de țelină, care m-a dat pe spate, apoi am încercat-o și în alte preparate.

gaby_gabytza 1

13.03.2012, 16:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi