Putem folosi creveți, inele de calamar, scoici, surimi, caracatiță și sepie. Fie le cumpărați congelate gata porționate, fie le cumpărați proaspete și le combinați după bunul plac. Eu am folosit varianta congelată.
Se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Fructele de mare, spălate bine în câteva ape, se fierb pentru 10 minute în apă cu puțină sare. Se scot într-un castron cu apă rece, eventual se pot pune câteva cuburi de gheață. După care se pun la scurs.
Pentru că unele din fructe sunt mai mari trebuiesc tăiate în bucățele mai mici, dar să păstrați ceva mai mare pentru a orna fiecare cupă.
Într-o tigaie punem untul la topit și călim fructele de mare 5 minute, amestecând ușor.
Între timp pregătim avocado. Se taie pe jumătate, se înfige un cuțit în sâmbure și se scoate. Se crestează pulpa de avocado cu un cuțit în cubulețe și se scoate apoi cu o linguriță.
După ce s-au răcit fructele de mare se amestecă cu avocado, zeama de la lămâie și sosul cocktail.
În cupe de sticlă punem la bază o mână de salată. Eu am ales o salată orientală ce conține radicchio, chicory pan di zucchero și valeriană. Peste salată punem cocktailul de fructe de mare. Ornăm cu felii de lămâie.