Biscuiți sprițați

de elucubratiiculinare in Prajituri, 23 Feb 2012 | 25336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt (osânză sau untură),
  • 200 g zahăr,
  • 3 ouă,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 linguri smântână,
  • 2 pliculețe praf de copt,
  • esență vanilie,
  • făină cât cuprinde (900-1000 g),
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiți sprițați:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt. În alt castron amestecăm bine untul cu zahărul cu un mixer. Treptat adăugăm căte un ou până le terminăm pe toate 3, apoi laptele, smântâna și esența de vanilie. Lăsăm mixerul la o parte, luăm o lingură de lemn și începem să încorporăm făina. Am oscilat între 900 g și 1000 g pentru că este în funcție de cât sunt ouăle de mari și de consistența smântânii. Aluatul obținut se pune în folie și se dă la rece pentru o oră. Între timp scotem mașina de tocat și montăm aparatul special.

Biscuiții se fac lungi de 10-12 cm și de forma preferată. Biscuiții se pun în tava neunsă.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 15-20 minute sau până se rumenesc ușor. Imediat ce se scot din cuptor se dau prin zahăr pudră. Se servesc după ce s-au răcit.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiți sprițați" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:19

Teo 1

27.02.2012, 21:55

ce frumosi sunt!prajiturelele bunicutei!

EllaMony 1

21.12.2016, 20:43

am trecut-o la favorite , dar nu stiu daca mai am forma

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu bezea si crema dulce de leche