Omletă irlandeză

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2012 | 6347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă,
  • 2 cartofi potriviți,
  • o legătură ceapă verde,
  • o cană și jumătate brânză Cheddar,
  • o linguriță sare,
  • 1/8 linguriță piper negru proaspăt măcinat,
  • o lingură unt.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omletă irlandeză:

Cartofii se fierb în apă rece cu puțină sare. Se fierb cu tot cu coajă, deci trebuiesc spălați bine. Se fierb pentru 20 minute după care se lasă să se răcească. Se curăță de coajă și se zdrobesc. Amestecăm cartofii cu gălbenușurile, ceapa verde tocată mărunt, brânza Cheddar rasă. Condimentăm cu sare și piper.

Într-un castron separat, batem bine albușurile spumă, după care se adaugă la amestecul de cartofi și se amestecă ușor cu o spatulă.
Topim untul într-o tigaie care poate fi dată și la cuptor. Adăugăm omleta și lasăm la foc mic pe aragaz pentru 3-4 minute. Apoi se dă la cuptor (încălzit în prealabil la 200 grade C) pentru 20-25 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Se servește imediat. Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Omletă irlandeză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

MIUTA 1

22.02.2012, 17:28

Foarte buna

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 10:07

place

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 11:50

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta la cuptor cu rosii si spanac