Desert mucenici dobrogeni de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 7688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g mucenici
  • 300 g zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 linguriță sare
  • 2-3 lingurițe scorțișoară
  • 2 lingurițe esență rom
  • coaja rasă de la o lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 400 g nucă
  • 3-4 litri apă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici dobrogeni de post:

Punem apa la fiert. Dacă doriți mai multă zeamă puneți 4 litri. Adăugăm în apă zahărul, sarea și zahărul vanilat. Amestecăm bine până se dizolvă. Când apa a dat în clocot adăugăm mucenicii și lăsăm la foc mic pentru 10 minute, amestecând ușor. Acoperim cu capac și stingem focul. După 20-30 minute adăugăm esența de rom, scorțișoara și coaja rasă de portocală și lămâie. La final adăugăm și nuca măcinată.

Servim reci sau calzi după preferințe, bineînțeles cu 44 pahare de vin :) -cine poate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici dobrogeni de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)