O reteta clasică a bucatariei franceze care era pe lista mea de mult timp.
Cel mai dificil in acesta reteta este curatatul strugurilor de piele iar apoi s-o mananci fara sa-ti lingi degetele :)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/prepelite-cu-struguri-si-coniac.html
Puneti la inmuiat 15 minute stafidele in coniac.
Sarati si piperati prepelitele pe dinafara si pe dinauntru.
Introduceti o bucatica de unt in fiecare prepelita.
Scurgeti stafidele (pastrati coniacul ramas).
Umpleti prepelitele cu stafidele scurse si legati-le cu sfoara de bucatarie.
Incalziti 30 g de unt intr-o oala/cocota si rumeniti bine prepelitele pe toate partile. Diluati kub-ul de pasare intr-un pahar mare de apa.
Varsati peste prepelite, adaugati coniacul pastrat.
Acoperiti si fierbeti 30 de minute la foc potrivit.
Intre timp puneti boabele de struguri 30 de seccunde in apa adusa la fierbere.
Cu ajutorul unui cutit curatati strugurii de piele.
Scoateti prepelitele din cocota si puneti strugurii. Colorati-i in sosul de carne si adaugati o nuca de unt. Amestecati.
Serviti prepelitele calde acompaniate de struguri si arozate de sosul cald.
Puteti acompania cu fasole verde sau cu cartofi.
Este delicios !