Mucenici moldovenesti - de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 5317 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr zahar,
  • 2 pachetele drojdie (proaspata sau uscata),
  • 7 linguri ulei,
  • 100 gr margarita topita,
  • 400 ml apa calda,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 2 pachetele zahar vanilat,
  • faina cat cuprinde (~ 1 kg).  
  • Sirop:
  • 500 ml apa,
  • 5 linguri cu varf zahar,
  • 3 felii de lamaie,
  • esenta de rom.
  • 200 gr nuca macinata
  • miere ~ 10 linguri  
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti - de post:

Topim margarina impreuna cu uleiul si lasam la racit. Intr-un vas adaugam apa calduta, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si drojdia (daca este proaspata, daca este uscata o amestecam cu faina) si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam si margarina topita impreuna cu uleiul. Faina o cernem si o incorporam incet in amestecul de mai sus, pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut intr-un loc cald maxim 30 minute.

Cand aluatul a crescut, ne ungem cu ulei pe maini, la fel si suprafata de lucru si framantam un pic aluatul. Se imparte in 20 bucati. Fiecare bucatica se ruleaza in mana si se face un opt. Se pun in tava si se mai lasa la crescut tot in loc cald pentru ~ 20 minute. Se coc la cuptor pentru 20 minute la 180 grade. Intre timp facem si siropul. Punem apa pe foc, adaugam zahar, feliile de lamaie si putina esenta de rom. Fierbem ~ 15 minute. Cand sunt gata se ung cu siropul facut, miere si se tavalesc prin nuca macinata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere la tigaie-de post