Plăcintă cu brânză de vaci

de elucubratiiculinare in Prajituri, 20 Feb 2012 | 4003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt,
  • 400 g făină,
  • un praf de sare,
  • 100 ml apă,
  • 500 g brânză de vaci,
  • 3 ouă,
  • 5 linguri zahăr,
  • 5 linguri griș,
  • 5 linguri lapte,
  • 50 g stafide,
  • 50 g smântână, 
  • esență rom,
  • coajă de lămâie
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză de vaci:

Cernem făina într-un castron. Adăugăm sarea și untul tăiat cubulețe după care frământăm bine. Adăugăm apa și frământăm în continuare până la omogenizare. Aluatul se pune în folie și se dă la rece pentru 30 minute. Între timp într-un castron amestecăm brânza cu ouăle, zahărul, grișul, laptele, stafidele, smăntâna. Punem după gust esență de rom și coajă rasă de lămâie. Scoatem aluatul de la rece, se împarte în două și se întind două foi mai mici decât tava de aragaz (deci avem nevoie de o tavă mai îngustă, eu am folosit o tavă de 23x30 cm).

În tava unsă bine cu unt așezăm o foaie, turnăm compoziția cu brânză și acoperim cu cea de-a doua foaie. Se taie crudă în tavă apoi se coace la foc potrivit pentru 50-60 minute sau până se rumenește un pic deasupra. Se pudrează cu zahăr imediat ce se scoate din cuptor.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza, visine si caise