Facem mămăliguța din apă și mălai, care trebuie să fie mai moale. Se pune la fiert apă cu puțină sare. Promit că revin cu cantități exacte la apă cu prima ocazie când refac mămăliga. Eu mereu o fac din ochi. Eu am un ceaunel în care fac mămăliga, cred că dacă puneți 1 litru și jumătate de apă este ok. Când este gata se pune într-o formă unsă cu o lingură de unt.
Brânza telemea se dă pe răzătoare și se presară deasupra mămăliguței. Broccoli se călește în o lingură de unt. Asta în cazul în care este congelat. Dacă folosiți broccoli proaspăt trebuie fiert un pic înainte de a-l căli în unt. Se înăbușă timp de 5 minute. Se condimentează cu sare, piper, rozmarin și măghiran și se mai lasă 1 minut să se întrepătrundă aromele. Broccoli se aranjează deasupra mămăliguței cu brânză.
Într-un castron batem bine ouăle cu smântâna, după care se toarnă în forma de sufleu peste broccoli. Se dă la cuptor (încălzit în prealabil) pentru 35-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
Se poate servi fierbinte imediat ce se scoate din cuptor, dar și rece este foarte bun. Poftă bună!