diaconta

7

Bucataras
Top-Chef

Baia Mare

Bucataras din 27.07.2010

RETETE722
PRIETENI365
Retete / Dulciuri

Prăjitură cu brânză şi jeleu de zmeură

In Prajituri la 23 Oct 2011

Drojdia o amestecat-o cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si am lasat sa dospeasca. Am mixat untul cu zaharul,am adaugat apoi galbenusurile pe rand,drojdia,faina si aromele.Trebuie sa obtinem un aluat omogen din care sa putem întinde o foaie. Am lasat aluatul sa dospeasca...

Terină de clătite cu pere şi sos caramel

In Dulciuri la 9 Oct 2011

Se pregatesc clatitele dupa reteta clasica sau preferintele fiecaruia.Ar fi  necesare cam 10-12 clatite. Se curata perele si se taie bucati.Se pun doua linguri de zahar,se amesteca,se pune un baton de scortisoara si se pune intr-un vas pe foc.Se amesteca si se lasa pana cand perele se...

Sos caramel

In Dulciuri la 8 Oct 2011

Cântarim,masuram toate ingredientele si le punem la îndemana.Toata operatiunea dureaza cateva minute,deci nu veti avea timp sa faceti asta mai târziu. Într-o cratita topiti untul.Apoi adaugati zaharul si amestecati bine ca sa fie absorbit de untul topit....

Prăjitură cu biluţe de brânză umplute cu vişine

In Prajituri la 2 Oct 2011

Pentru bilute,se amesteca branza cu zaharul,vanilia,coaja de lamaie.Se adauga apoi praful de budinca.Facem bilute din branza si in mijlocul fiecareia punem cate o visina.Eu am folosit visine din compot,din acelea puse pentru prajituri.Dam bilutele prin nuca de cocos si le punem la frigider pana...

Ruladă cu cremă de castane

In Dulciuri la 25 Sep 2011

Pentru foaia de rulada:  Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare.Galbenusurile se amesteca cu cele doua linguri de ulei,apoi se pun peste albusuri si mixam in continuare. Faina o amestecam cu praful de copt...

Prăjitură cu pere şi caramel

In Prajituri la 18 Sep 2011

Prima data se face caramelul.Se pune zaharul sa se caramelizeze.Cand a capatat o culoare putin maronie,se ia de pe foc,se incalzeste laptele evaporat.Se pune untul si se amesteca,apoi turnam si laptele.Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul si caramelul este ca un sos destul de gros.Imi...

Tort Zebră

In Torturi la 11 Sep 2011

Blat: Untul se mixeaza cu zaharul,pana cand acesta se topeste si se obtine o crema omogena.Faina se amesteca cu praful de copt.In crema de unt se adauga galbenusurile pe rand,mixand pana cand se incorporeaza foarte bine fiecare.Eu mai adaug si cate o lingura de faina,pentru a pastra textura...

Red Velvet Cake

In Torturi la 28 Aug 2011

Blat: Se amesteca faina cu cele doua linguri de cacao.Iaurtul se amesteca cu sucul de sfecla rosie.Eu nu am vrut sa folosesc colorant alimentar. Iaurtul a avut o culoare superba,dar probabil cacaua a fost prea inchisa la culoare si a „furat” mult din nuanta rosiatica. Se...

Ingheţată de pepene galben

In Dulciuri la 22 Aug 2011

Se taie pepenele, inlaturam samburii si  scobim miezul.Putem sa pastram coaja pentru a aseza in ea inghetata,coaja îi va da mai multa aroma Miezul pepenului se blenduieste,se amesteca cu cele 4 linguri de zahar,zaharul vanilat si zeama de lamâie,apoi se pune pe foc sa fiarba...

Tiramisu reţeta cu fructe de padure

In Prajituri la 20 Aug 2011

Tiramisu reţeta cu fructe de padure Galbenusurile se mixeaza cu zaharul,pana cand se obtine o spuma densa si s-a topit tot zaharul.Eu am mai adaugat doua linguri de lapte si zaharul s-a topit mai usor.Adaugam si amidonul. Laptele se infierbanta si se adauga cele doua linguri de cafea...

Tort Maria

In Torturi la 13 Aug 2011

Blat tort Maria: Ciocolata rupta bucati,se pune impreuna cu untul pe aburi sa se topeasca.Cand s-a topit se pune deoparte sa se raceasca. Mixam ouale intregi impreuna cu zaharul,sarea si cele doua linguri de frisca lichida(ar fi trebuit iaurt,dar nu am avut). Cand amestecul de ciocolata...

Prajitura cu lamaie si crema de urda

In Prajituri la 6 Aug 2011

Blat: Pentru aceasta Prajitura cu lamaie si crema de urda am pregatit blatul in felul urmator : Untul se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.Apoi se adauga cate un ou pe rand,alternand si cu faina,pentru  a pastra un aspect cremos al compozitiei.In faina ramasa se pune...

Tort Felicia

In Torturi la 30 Iul 2011

Blat: Untul,zaharul,cacaua,cafeaua si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote. Stafidele le punem la inmuiat cu putin rom. Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de...

Prăjitură cu inimă de bezea şi ciocolată

In Prajituri la 24 Iul 2011

Blat: Ouale se mixeaza împreuna cu zaharul si zaharul vanilat,pana cand se deschid la culoare si se formeaza o spuma densa.Se adauga uleiul in fir subtire mixand in continuare.La final faina amestecata cu praful de copt.Asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si punem deasupra...

Desert de vara,alternativa pentru inghetata...mai racoros de atat nu se poate

In Dulciuri la 16 Iul 2011

Cantitatea de biscuiti este aproximativa,eu am vrut un strat mai gros,dar am avut si o foaie cu miere de albine ,ramasa de la o prajitura.Se macina biscuitii.Untul se topeste impreuna cu ciocolata rupta bucati.Apoi se pune fierbinte peste biscuiti.Daca mai este nevoie ,puteti sa adaugati inca...

Chec pufos cu visine si afine

In Dulciuri la 11 Iul 2011

Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pudra.Se adauga pe rand cele patru oua,avand grija sa-l incorporam bine fiecare si apoi sa-l punem urmatorul.Eu am pus dupa fiecare ou si cate putina faina,astfel coca va ramane ca si o crema frumoasa.Adaugam aromele si praful de copt,apoi faina ramasa....

Tort de aniversare

In Torturi la 9 Iul 2011

Blatu l cu albusul oparit este foarte pufos si nu trebuie insiropat,de aceea mi s-a parut potrivit pentru o combinatie de crema fina si multe fructe. Se separa ouale.Albusurile se bat cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma  care sta bat.Zaharul impreuna cu cele cinci linguri de...

Inghetata caramel

In Dulciuri la 8 Iul 2011

De ceva vreme imi doream sa fac inghetata asta,cu o textura atat de fina,asa ca daca tot s-a facut cald,a fost musai sa trec la treaba.M-am jucat putin si am confectionat si niste sandwich-uri cu waffe,dar am lasat si pentru a fi servita la cupa,doar trebuie sa impacam pe toata lumea.Sunt...

Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci

In Dulciuri la 7 Iul 2011

Reteta de preparare a papanasilor Branza se mixeaza impreuna cu o lingura de zahar,ouale,vanilia si coaja de lamaie.Apoi se adauga faina si grisul si putina sare.Din aceasta compozitie se fac niste bilute,nu foarte mari pentru ca ele isi vor mai mari volumul dupa ce fierb. Intr-o oala se...

Deliciu cu fructe şi mentă

In Torturi la 2 Iul 2011

Blat: Blatul cu albusul oparit este foarte pufos si nu trebuie insiropat,de aceea mi s-a parut potrivit pentru o combinatie de crema fina si multe fructe. Se separa ouale.Albusurile se bat cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma  care sta bat.Zaharul impreuna cu cele cinci...

Visine in conserva pentru prajituri

In Sirop / Compot la 1 Iul 2011

Am folosit 3 kg de visine cu samburi,Nu le-am cantarit dupa ce am scos samburii. Borcanele se spala foarte bine si se usuca. Visinele se spala si se scot samburii.Se pune zaharul peste ele si se lasa pana a doua zi.Se mai amesteca din cand in cand pentru ca sa se dizolve zaharul si sa lase...

Gogosele cu malai

In Dulciuri la 30 Iun 2011

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul.Adaugam apoi iaurtul si aromele.Apoi faina de grau si cea de malai impreuna cu praful de copt.Se lasa la frigider pentru o jumatate de ora. Se pune ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins se pun gogosele cu ajutorul unei linguri.Cand au inceput sa faca...

Tartă cu urdă şi coacăze roşii

In Prajituri la 26 Iun 2011

Untul moale se mixeaza cu cele patru linguri de zahar brun (zaharul brun e mai putin dulce),apoi adaugam pe rand galbenusurile .Faina o amestecam cu sarea si praful de copt si o incorporam in amestecul de unt.lasam la frigider pentru 30 de minute. Pentru umplutura ,mixam  urda impreuna...

Inghetata de_menta

In Dulciuri la 25 Iun 2011

Se amesteca frisca cu iaurtul si laptele evaporat si se mixeaza pana cand se obtine o spuma.Se adauga siropul de menta si se amesteca usor cu o paleta pana la incorporarea lui. Siropul meu nu a avut destul colorant,asa ca nu am obtinut o culoare prea verde,dar gustul de menta s-a simtit...

Gem de cirese

In Dulceata / Gem la 22 Iun 2011

Borcanele se spala si se pun pe soba sa se usuce si sa se incalzeasca.Ciresele se spala si li se scot samburii,apoi le  tocam in robot.Putem sa lasam si bucati mai mari de fruct. Cele 5 plicuri de gelfix le amestecam cu 10 linguri de zahar.Apoi il amestecam cu ciresele si le punem intr-o...

Compot de cirese

In Sirop / Compot la 22 Iun 2011

Borcanele se spala si se usuca.Ciresele se spala si ele si se indeparteaza coditele.Se pun ciresele in borcane,nu le vom umple foarte tare, lasand loc si pentru sirop.Se pun 3 linguri de zahar in fiecare borcan,apoi se umplu cu apa.Punem cate o jumataste de tableta de aspirina in fiecare...

Foietaj cu cirese

In Prajituri la 21 Iun 2011

Se scot samburii din cirese si se pune peste ele zaharul.Budinca se amesteca cu putin sirop cat sa fie destul de fluida.Restul de sirop se pune peste cirese intr-o cratita si se pune pe foc.Cand fierbe se adauga budinca si se fierbe,amestecand pana cand se ingroasa suficient. Se intinde...

Pandişpan cu cireşe şi coacăze roşii

In Prajituri la 12 Iun 2011

Pandişpan: Ouale se pun intregi impreuna cu zaharul intr-un vas termorezistent.Se umple o cratita de jumatate cu apa si se pune pe foc sa fiarba.Cand a fiert ,se ia de pe foc si se pune vasul cu ouale si zaharul deasupra cratitei cu apa fierbinte.Se mixeaza sau se bate cu telul pana cand...

Prajitura Noire

In Prajituri la 4 Iun 2011

Punem la topit 100 gr unt.Biscuitii ii sfaramam (eu i-am pus in blender) si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de chec (e am avut o tava mare de yena si mi s-a umplut),punem o folie de plastic si asezam compozitia de biscuiti,apasand putin cu lingura.Lasam tava la frigider,pana cand...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 3 Iun 2011

Dulceata de capsuni reteta Capsunii se curata de frunze si se spala.Se pun intr-o cratita si se zdrobesc putin cu blenderul vertical,dar se lasa si bucati mai mari.Gelfixul se amesteca cu 6 linguri de zahar,iar apoi se amesteca cu capsuni.Se pun pe foc si se lasa pana cand fierbe.Se lasa...

Afisate 301 - 330 din 391 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]