De ceva vreme imi doream sa fac inghetata asta,cu o textura atat de fina,asa ca daca tot s-a facut cald,a fost musai sa trec la treaba.M-am jucat putin si am confectionat si niste sandwich-uri cu waffe,dar am lasat si pentru a fi servita la cupa,doar trebuie sa impacam pe toata lumea.Sunt curioasa ce veti alege,sau poate aveti alte sugestii.
De ceva vreme imi doream sa fac inghetata asta,cu o textura atat de fina,asa ca daca tot s-a facut cald,a fost musai sa trec la treaba.M-am jucat putin si am confectionat si niste sandwich-uri cu waffe,dar am lasat si pentru a fi servita la cupa,doar trebuie sa impacam pe toata lumea.Sunt curioasa ce veti alege,sau poate aveti alte sugestii.
Se pun 150 gr zahar intr-o cratita la caramelizat.Se incalzeste laptele evaporat,fara a-l lasa sa fiarba.Cand zaharul a capatat o culoare aurie ,se pune laptele evaporat fierbinte si se lasa sa fiarba pana cand se topeste caramelul.Se lasa sa se racoreasca putin.
Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana cand se obtine o spuma deschisa la culoare.Se pune peste spuma caramelul(avand grija sa nu fie prea fierbinte,nu am vrea sa "prajim" ouale) si se mixeaza in continuare.Transferam din nou amestecul in cratita si fierbem la foc mic ,pana cand se ingroasa.
Mixam frisca ,iar cand caramelul s-a racit il incorporam in frisca.Il punem in recipiente si il lasam la congelator.Din ora in ora vom amesteca pentru a preveni formarea acelor de gheata.
Dupa ce am amestecat a doua oara,adaugam ciocolata rupta bucati.
Pentru sandwich-uri,punem pe fiecare waffa o lingura buna de inghetata,apoi o impachetam in folie si o punem iar la congelator.
Tare mult mi-a placut,gustul fin al caramelului a fost completat de bucatile de ciocolata si de blatul moale al waffe-lor.
In timp ce-mi savuram inghetata,a venit si ploaia...asta e
Pofta buna!!!