M-am abatut de la Tiramisu reţetă originală,mi-a placut foarte mult gustul,mai putin aspectul,pentru ca m-am cam grabit si ar fi trebuit sa mai stea la frigider.Pofta era prea mare.
Tiramisu reţeta cu fructe de padure
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul,pana cand se obtine o spuma densa si s-a topit tot zaharul.Eu am mai adaugat doua linguri de lapte si zaharul s-a topit mai usor.Adaugam si amidonul.
Laptele se infierbanta si se adauga cele doua linguri de cafea ness.Se acopera vasul si se lasa cateva minute.Apoi se toarna cate putin peste crema de galbenusuri,mixand in continuare.Se transfera inapoi in vas si se pune pe baie de aburi pana cand se ingroasa.Amestecam cu o lingura de lemn.
Lasam sa se raceasca.Intre timp mixam frisca.Separat mixam crema Mascarpone.Cand crema de galbenusuri s-a racit o amestecam cu crema Mascarpone si frisca batuta.
Pentru ca nu am vrut sa exagerez cu cafeaua,am inmuiat piscoturile in sirop de fructe de padure.Mi-a placut si culoarea rezultata.
Piscoturile se trec foarte putin prin sirop pentru a nu se inmuia prea tare.
Asezam un rand de piscoturi,apoi crema si continuam la fel.
Am ornat cu bucati de baton snickers si fructe de padure.
Pofta buna!!!