diaconta

7

Bucataras
Top-Chef

Baia Mare

Bucataras din 27.07.2010

RETETE722
PRIETENI379
Retete / Dulciuri

Pandispan cu fragute si capsuni

In Prajituri la 29 Mai 2011

Ouale se cantaresc (ce ma amuza faza asta).Faina si zaharul se pun in cantitate egala cu greutatea oualor(de aceea n-am specificat cantitate pentru ele).Ouale mele au cantarit 400 gr,deci am pus 400 gr zahar si 400 gr faina. Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga...

Cozonacul MAMEI

In Dulciuri la 25 Mai 2011

Drojdia se amesteca cu o jumatate de lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.Ouale se mixeaza cu cele trei linguri de zahar.Faina se amesteca cu un praf de sare,se pune drojdia ,zaharul vanilat ,amestecul de oua si se framanta cu lapte caldut.Se pune si...

Casata

In Dulciuri la 22 Mai 2011

Gelatina se pune la hidratat in sucul de la compot.Piersicile si capsunii se pun separat in blender si se paseaza. vinul cu zaharul,zaharul vanilat si zeama de lamaie se pun la fiert.La urma se adauga si mierea.Se raceste. Piureul de fructe se pune si el sa dea un clocot.Cand s-a racit...

Gâteau au chocolat

In Prajituri la 21 Mai 2011

Ciocolata impreuna cu untul se pune pe bain marine,pana cand se topesc.Se lasa sa se raceasca compozitia ciocolatoasa. Ouale se separa. Peste compozitia de ciocolata se pune faina,mixam si incorporam galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul,apoi se adauga...

Chec Regal cu lamaie si mac

In Prajituri la 15 Mai 2011

Untul moale se mixeaza cu zaharul,pana cand acesta se topeste.Se incorporeaza pe rand cele 4 oua.Apoi faina amestecata cu praful de copt si putina sare,iar la urma semintele de mac. Se pune totul intr-o tava de chec tapetata cu faina si se da la cuptor la 180 de grade pentru 40 de...

Inghetata cu Mascarpone si fructe

In Dulciuri la 8 Mai 2011

Piersicile se pun in blender si se paseaza.Capsuni se taie bucati mici,se pun cele doua linguri de zahar,se amesteca si se lasa la frigider. Smantana,laptele evaporat,galbenusurile si zaharul se mixeaza pana se obtine o spuma.Apoi se adauga si mascarponele.Se mai mixeaza pana cand acesta se...

Pasca cu branza dulce

In Dulciuri la 24 Apr 2011

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare,se adauga vanilia.Untul se topeste.Peste amestecul de oua se pune faina si drojdia.Apoi se framanta punand cate putin lapte caldut...

Tort Alb-Rosu sau...tort de Paste

In Torturi la 24 Apr 2011

Blat:    Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul,putina sare.Pastram doua linguri de zahar pentru albusuri.Se adauga pe rand apa si uleiul.Apoi aromele,vanilie si lamaie.Albusurile se bat spuma tare si se adauga cele doua linguri de zahar. Faina se amesteca cu...

Momeala pentru Iepuras...sau clatite cu urda si jeleu

In Dulciuri la 16 Apr 2011

Pentru clatite cantitatile sunt orientative.Nu am sa scriu reteta,cred ca e cunoscuta de toata lumea.Mie mi-au iesit vreo 10 clatite subtirele. Urda se amesteca cu zaharul,vanilia,zaharul vanilat,oul,lamaia.La urma se incorporeaza frisca batuta cu smantana. Siropul de la compotul de visine...

Prajitura cu cocos si mascarpone

In Prajituri la 10 Apr 2011

Pentru foi: Se amesteca toate ingredientele si se fac doua foi. Crema de cocos: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,dupa ce s-a obtinut consistenta dorita se adauga zaharul cate putin si zaharul vanilat.Se incorporeaza si nuca de cocos,amestecand usor cu o paleta....

Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni

In Torturi la 26 Mar 2011

Blat: Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare.Se adauga apoi pe rand cele 5 linguri de zahar si galbenusurile unul cate unul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza amestecand usor cu paleta in spuma de albusuri. Se pune intr-o forma de tort tapetata si se...

Prajitura cu branza si visine

In Prajituri la 20 Mar 2011

Mod de preparare: Blat: Se bat albusurile spuma tare ,apoi se adauga zaharul si zeama de lamaie.Se incorporeaza pe rand galbenusurile.Se amesteca faina cu praful de copt si cacaua,se pun peste albusuri si se amesteca usor cu paleta. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...

Briose..."dulcele" meu favorit

In Dulciuri la 12 Mar 2011

Untul moale se amesteca cu zaharul pana cand se topeste zaharul.Se adauga pe rand cele trei oua,avand grija ca fiecare sa fie incorporat in momentul in care il adaugam pe urmatorul.Adaugam faina,praful de copt si aromele. In tava de briose,punem in fiecare forma cate o lingura de...

Rulada cu cafea si caramel

In Prajituri la 6 Mar 2011

Blat: Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul pana cand se obtine o consistenta tare si lucioasa.galbenusurile se amesteca cu cele doua linguri de ulei si se pun peste albusuri.Faina se amesteca cu praful de copt,cafeaua si cacaua.Se pune peste albusuri ,amestecand...

Tort "Martisor"

In Torturi la 27 Feb 2011

Blat: Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare,adaugand treptat , zaharul si zeama de lamaie..Apoi adaugam pe rand cele 5 galbenusuri.Se cerne faina se amesteca cu praful de copt si sarea.Apoi se pune peste compozitia de albusuri,amestecand usor cu miscari de jos in sus ca sa nu se...

Minciunele.....nevinovate dar gustoase

In Prajituri la 19 Feb 2011

Se face un aluat din faina,unt,oua,zahar si lapte batut.Se adauga putina sare,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si aromele.Aluatul nu trebuie sa fie prea tare dar nici lipicios.Se lasa la frigider pentru 2 ore.Se intinde o foaie destul de grosuta,apoi se taie forme clasice de minciunele sau...

Prajitura cu dragoste

In Prajituri la 13 Feb 2011

Blat: Este un blat cu albusul oparit,de obicei il fac pentru chec,dar s-a potrivit foarte bine si pentru prajitura asta. Se separa ouale.Zaharul cu apa si putina zeama de lamaie se pune pe foc sa fiarba.Se lasa pana cind se topeste zaharul si rezulta un sirop gros. Albusurile se bat...

Fursecuri Trandafir

In Dulciuri la 6 Feb 2011

Drojdia de amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina si se lasa sa dospeasca. Untul moale se amesteca cu cele patru galbenusuri,adaugate pe rand.Mai adaugam si cate o lingura de faina pentru ca untul sa nu capete aspectul branzos.Adaugam si laptele batut,o parte...

Deliciu cu cafea si portocale

In Prajituri la 30 Ian 2011

Blat: Untul,zaharul,cacaua,cafeaua si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote. Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de copt.La final incorporam albusurile batute spuma...

Briose cu mascarpone si afine

In Dulciuri la 24 Ian 2011

Untul se amesteca cu crema mascarpone si zaharul pudra.Se incorporeaza ouale pe rand,avand grija ca fiecare sa fie incorporat complet in momentul in care il adaugam pe urmatorul. Eu am adaugat si cate putina faina in timp ce am pus ouale,ca sa nu risc ca amestecul sa devina branzos. Punem...

Chec cu lamaie si jeleu de zmeura

In Prajituri la 16 Ian 2011

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Cand spuma este foarte tare se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare.Se pune si zaharul vanilat.Se adauga si zeama de lamaie si se bate pana cand spuma este lucioasa si sta "batz". Adaugam un sfert din cantitatea de faina si...

Tiramisu reţetă cu frisca

In Torturi la 9 Ian 2011

Tiramisu reţetă cu frisca Crema: Se separa ouale.Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca si se pun pe baie de aburi pana cand se obtine o spuma densa si zaharul s-a topit.Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat.Frisca se bate si se pune la frigider. Amestecam crema...

La multi ani 2011!!!!!!

In Torturi la 31 Dec 2010

Blat: Ouale se separa.Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga si laptele cate putin mixand in continuare pana cand se obtine o spuma densa. Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina,grisul,cacaua,praful de copt.Apoi se adauga in amestecul de galbenusuri.Dupa...

Foi cu miere de albine

In Prajituri la 25 Dec 2010

Ouale se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga untul moale si mierea de albine . Amestecul se pune cateva minute  pe baie de aburi pana cand  zaharul si untul se topesc. Se ia de pe aburi se se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,vanilia si coaja de lamaie. Apoi se...

Fursecuri cu nuci si alune

In Dulciuri la 25 Dec 2010

Untul se amesteca cu zaharul si vanilia pana cand se obtine o crema pufoasa.Se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se incorporeaza pe rand in crema de unt.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se va obtine un aluat de o consistenta delicata. Nuca si alunele se prajesc si...

Prajitura ROZ

In Prajituri la 12 Dec 2010

Blatul: Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga pe rand cele sase linguri de zahar,batand in continuare.La fel se procedeaza cu cele sase galbenusuri,se incorporeaza pe rand. Adaugam si zaharul vanilat.La final punem Crema Ole cu gust de capsuni si...

Bombite de biscuiti

In Dulciuri la 11 Dec 2010

Biscuiti se sfarma marunt,dar se lasa si bucatele mai mari. Stafidele se inmoaie in putin rom. Zaharul se pune la caramelizat,cand capata culoarea maronie se pune margarina si apa.Se fierbe pana cand se topeste zaharul. Biscuitii se amesteca cu cacaua,vanilia,stafidele si romul in care...

Rulada cu biscuiti

In Dulciuri la 5 Dec 2010

Biscuitii se sfarma marunt,avand grija sa lasam si bucatele mai mari.Stafidele se pun la inmuiat in rom.Nucile,alunele si rahatul se taie bucatele mici. Zaharul se pune la caramelizat,iar cand a capatat o culoare frumoasa maronie se adauga untul si 500 ml apa.Se lasa sa fiarba pana cand se...

Clatite pufoase reteta sau....pancakes

In Dulciuri la 2 Dec 2010

Clatite pufoase reteta Iaurtul se amesteca cu zaharul,ouale,untul topit si zaharul vanilat. In alt vas se amesteca faina,praful de copt,bicarbonatul,sarea. Amestecul de iaurt se toarna peste faina,amestecand usor,astfel incat sa ramana niste cocoloase de faina.Acestea se vor desface si...

Prajitura cu mere si caramel

In Prajituri la 28 Noi 2010

Merele se curata si se taie felii mari.Pentru a nu se oxida,se stropesc cu putina zeama de lamaie. Pregatim caramelul. Zaharul se pune la caramelizat.Cand a capatat o culoare maronie,se adauga untul,laptele evaporat si frisca.Se lasa pe foc pana cand caramelul va capata o textura...

Afisate 331 - 360 din 391 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]