Prajitura cu lamaie si crema de urda

de diaconta in Prajituri, 6 Aug 2011 | 7383 vizualizari

 

Azi fiind sarbatoare si pentru ca a fost o zi placuta,care semana cu o zi frumoasa de toamna,m-am gandit sa fac un "dulce" lejer si racoros,tare multumita am fost ca a iesit exact ce-mi doream.Blatul e cel folosit pentru checul cu mac si lamaie,iar crema o combinatie de urda cu crema de vanilie.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 300 gr unt
  • 220 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 6 oua
  • 2 linguri seminte de mac
  • praf de copt cu sofran
  • zahar vanilat
  • sare

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 200 gr zahar
  • zeama de la doua lamai

Crema:

  • 500 gr urda
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat

Jeleu de lamaie:

  • 150 ml sirop concentrat de lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • 50 ml apa
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 plic tort gelee incolor
  • mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie si crema de urda:

Blat:

Pentru aceasta Prajitura cu lamaie si crema de urda am pregatit blatul in felul urmator :

Untul se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.Apoi se adauga cate un ou pe rand,alternand si cu faina,pentru  a pastra un aspect cremos al compozitiei.In faina ramasa se pune praful de copt si putina sare.Se incorporeaza in compozitia de unt.La final adaugam semintele de mac.

Punem compozitia de blat pentru prajitura intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30 de minute.Tava nu trebuie sa fie prea mare daca vrem un blat mai inalt.

Pregatim siropul de lamaie.

Cand blatul este copt,il intepam cu o furculita din loc in loc si turnam siropul fierbinte peste el.Lasam sa se imbibe bine pana cand pregatim crema.

Crema de urda :

Punem laptela la incalzit.Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.Punem putin lapte rece si incorporam si praful de budinca.Turnam laptele caldut peste compozitia de galbenusuri si amestecam sa nu se formeze cocoloase.Transferam din nou in cratita si punem sa fiarba la foc mic,amestecand tot timpul cu telul.

Cand compozitia s-a ingrosat suficient,lasam sa se raceasca.

Mixam urda si adaugam crema de vanilie cate putin.

O punem peste blatul racit,apoi pregatim jeleul de lamaie.

Jeleu de lamaie:

Amestecam siropul de lamaie cu zeama de lamaie si completam cu apa.

Tort gelee il amestecam cu o lingura de zahar pudra ,apoi punem siropul peste el,punem pe foc sa dea doua clocote.Peste crema pune mure,apoi turnam jeleul de lamaie.

Jeleul acesta este incolor si doar ii da o savoare in plus,nu prea se observa.

Lasam la frigider sa se intareasca crema.

Doamne cat am scris,iar o sa va speriati si o sa credeti ca cine stie cat e de complicat.Nu-i deloc asa.

Aceasta Prajitura cu lamaie si crema de urda sigur va va incanta papilele 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie si crema de urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

horia 1

21.08.2011, 11:01

ce-mi place reteta si cum arata.imi place urda,cu toate ca n-am mai gustat-o de foarte mult timp.dar si cand voi avea ocaziaaaaaa...

horia 1

21.08.2011, 11:02

felicitari pentru reteta!

diaconta 1

21.08.2011, 19:58

Horia,promit sa-ti fac un desert cu urda

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, nuci si ciocolata