Prajitura Noire

de diaconta in Prajituri, 4 Iun 2011 | 18499 vizualizari

 

Neagra precum noaptea,creaza dependenta si se raspandeste mai rapid decat o epidemie.Initial m-am amuzat citind despre obsesia pentru aceasta prajitura,dar mi-am dat seama ca e un fapt dovedit impactul pe care il are asupra simturilor.Dupa ce am vazut-o la Licuta,la Gaby,apoi la Madi, m-am declarat invinsa de pofta si m-am apucat de munca.Maine am s-o repet pentru ca am o comanda "speciala",iar cea de azi s-a "topit" foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr unt
  • 200 gr biscuiti cu cacao cu glazura de ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 15 gr gelatina
  • 3 linguri lichior cherry angelli

Glazura:

  • 50 gr ciocolata
  • 50 gr frisca lichida

Decor:

  • sticksuri de ciocolata cu inima de menta
  • cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Punem la topit 100 gr unt.Biscuitii ii sfaramam (eu i-am pus in blender) si ii amestecam cu untul topit.

Intr-o tava de chec (e am avut o tava mare de yena si mi s-a umplut),punem o folie de plastic si asezam compozitia de biscuiti,apasand putin cu lingura.Lasam tava la frigider,pana cand facem restul compozitiei.

Gelatina se pune la hidratat cu 100 ml apa rece.

Ciocolata se rupe bucati si se pune pe baie de aburi,impreuna cu 5o ml frisca.Cand ciocolata s-a topit,se ia de pe foc se lasa foarte putin sa se racoreasca,apoi se adauga restul de unt,gelatina inmuiata pe baie de aburi sau la microunde.Incorporam cacaua si zaharul pudra si lichiorul.

In reteta initiala frisca se punea nebatuta,eu am batut friisca si apoi am incorporat-o in amestecul de ciocolata.Mi-a placut rezultatul obtinut astfel.

Amestecul de ciocolata se pune in tava peste biscuiti se se lasa cateva ore la frigider.

Dupa ce s-a intarit suficient se rastoarna pe un platou.Se face glazura de ciocolata si se pune deasupra.

Se orneaza dupa preferinta.Eu am adus un plus de aroma cu sticksurile de ciocolata cu menta si cateva cirese.

Deja abia astept s-o fac din nou.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (118)

dantes 1

07.05.2012, 08:40

O prajitura eleganta si delicioasa,felicitari!

diaconta 1

07.05.2012, 09:09

Dantes multumesc
si daca mi-ai adus aminte,trebuie neaparat s-o refac

CretuValentina 1

02.06.2019, 12:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata