Terină de clătite cu pere şi sos caramel

de diaconta in Dulciuri, 9 Oct 2011 | 5056 vizualizari

 

Adică un fel de fix-pix,că nu prea aveam chef să mă complic.Mă gândisem la nişte pere înecate în sos caramel,dar parcă îmi era dor şi de clătite.Acuma nu cred ca o să se supere cineva că le-am adunat într-un desert.Problema a fost că pe când am vrut pere,de abia am gasit la piaţă din cele de care aveam nevoie.A mai rămas puţin caramel şi pentru terină,după ce au dat fetele iama la borcănelul meu.

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 3 oua
  • Lapte
  • Apa minerala
  • Faina
  • Sare
  • Ulei

Pentru umplutura:

  • 1 kg de pere
  • 2 linguri zahar
  • Vanilie
  • Scortisoara

Sos caramel:

  • 70 gr unt
  • 200 gr zahar brun
  • 180 ml frisca
  • Sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terină de clătite cu pere şi sos caramel:

Se pregatesc clatitele dupa reteta clasica sau preferintele fiecaruia.Ar fi  necesare cam 10-12 clatite.

Se curata perele si se taie bucati.Se pun doua linguri de zahar,se amesteca,se pune un baton de scortisoara si se pune intr-un vas pe foc.Se amesteca si se lasa pana cand perele se inmoaie sufiecient cat sa le putem zdrobi.Adaugam vanilia si inca un praf de scortisoara.

Cand s-au racit le sfarâmam cu o furculita,pot sa mai ramana si bucati întregi.

Intr-o forma de chec asezam o folie alimentara,apoi asezam primul rand de clatite,astfel încat sa îmbrace si marginile formei.Apoi punem umplutura de pere.Intindem putin si pe marginile formei(eu am uitat sa fac asta).Asezam apoi celelalte clatite,umplutura si pliem clatita peste ea.Procedam la fel si cu celelalte clatite si umplutura.La final incheiem cu o clatita peste care aducem si marginile clatitelor puse la inceput.Acoperim cu folie,punem peste ea o greautate si lasam la frigider cateva ore.Dupa acest timp,rasturnam pe un platou.

Servim cu sos caramel,frisca si …multa poftă.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terină de clătite cu pere şi sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (85)

diaconta 1

14.10.2011, 21:52

Facem Mena,dar atunci cum ramane cu promisiunile
si nu's asa buna,uite Mona mi-a facut baclavale si n-am vrut sa le impart cu nimeni si apoi am regretat amarnic,dar degeaba

mena29 1

14.10.2011, 21:55

Promisiunile...nu le putem tine,cat am vrea noi asa ca...facem.
Cu baclavalele nu-i nimica,bine ca te-ai cait ca acum esti iertata
Doamne,ce dor imi era de voi

mena29 1

14.10.2011, 21:56

Esti buna,stai fara grija

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Waffe cu pere caramelizate