Aveam chef să fac o prăjiturică simplă.Oscilam între cea cu măr sau cu brânză.A câştigat cea cu brânză.Cât de util e uneori caietul vechi de reţete.Păstrezi ideea principala,mai adaugi ceva şi rezultatul este fix cum l-ai dorit.
Pentru blat:
Pentru crema de brânza:
Pentru jeleul de zmeura:
Drojdia o amestecat-o cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si am lasat sa dospeasca.
Am mixat untul cu zaharul,am adaugat apoi galbenusurile pe rand,drojdia,faina si aromele.Trebuie sa obtinem un aluat omogen din care sa putem întinde o foaie.
Am lasat aluatul sa dospeasca cam o ora.Am preparat apoi crema de brânza.
Stafidele se pun la înmuiat în putin rom.Am mixat apoi brânza cu zaharul si crema Mascarpone.Budinca am dizolvat-o în frisca,apoi am pus-o peste amestecul de brânza.Am pus aromele si stafidele dupa ce le-am scurs.
Pentru jeleu am dizolvat budinca cu putin sirop.Restul siropului l-am pus sa fiarba.Cand a început sa fiarba am adaugat budinca si am amestecat cu telul pana cand s-a îngrosat amestecul.L-am lasat sa se raceasca.
Am luat putin aluat si am facut cateva forme pe care le-am pus deasupra prajiturii.Din restul de aluat am întins o foaie,putin mai mare,cat sa ajunga si pe marginile tavii.
Am asezat foaia într-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus crema de brânza,deasupra jeleul si formele taiate din aluat.Am pus tava in cuptor pentru 35 de minute.
Caietul de retete zicea sa pun în tava mai mica si sa fac doua foi,eu am vrut sa fie în tava mare,asa ca am facut doar niste forme din coca pe care le-am aruncat deasupra jeleului.Caietul nu stia el nici de Mascarpone,nici cat e de buna brânzica combinata cu jeleu de fructe.
Se poate pudra cu zahar,dar si asa are un aspect minunat.
Poftă bună !!!!