Pandişpan cu cireşe şi coacăze roşii

de diaconta in Prajituri, 12 Iun 2011 | 10602 vizualizari

 

Imi plac prajiturile cu fructe si imi era tare dor de o prajitura cu muuuuuuulte fructe.Am ales ciresele si coacazele rosii ,iar pentru blat m-a inspirat "pandispanul genovez" postat de AlexJ.Rezultatul a fost o "nebunie de fructe" ,o combinatie delicioasa de dulce acrisor, intr-un blat neasteptat de pufos.

 

INGREDIENTE

Pandişpan:

  •        6 ouă
  •        180 gr zahăr tos
  •        180 gr făină
  •        30 gr unt topit
  •        250 gr cireşe fără sâmburi
  •        200 gr coacăze roşii
  •        Sare

Cremă:

  •        250 gr Mascarpone
  •        150 gr unt
  •        3 linguri zahăr pudră
  • Jeleu:
  •   200 gr cireşe fără sâmburi
  •        2 linguri zahar
  •        300 ml sirop fructe de pădure
  •        2 linguri amidon alimentar
  • Decor:
  •        Frişcă
  •        Cireşe,coacăze
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu cireşe şi coacăze roşii:

Pandişpan:

Ouale se pun intregi impreuna cu zaharul intr-un vas termorezistent.Se umple o cratita de jumatate cu apa si se pune pe foc sa fiarba.Cand a fiert ,se ia de pe foc si se pune vasul cu ouale si zaharul deasupra cratitei cu apa fierbinte.Se mixeaza sau se bate cu telul pana cand compozitia devine spumoasa,de consistenta unei smantani.Se scoate vasul din cratita cu apa si mixam in continuare pana la racire.

Se adauga faina,amestecand usor,avand grija sa nu pierdem aerul din compozitie,acesta fiind singurul agent de crestere a prajiturii.

 Se adauga apoi si untul topit si racit,turnandu-l usor pe marginea vasului si amestecand usor pana la incorporarea sa.

 Coacazele rosii le-am adaugat usor in compozitie (mi-ar fi placut sa se vada in blat ca niste bilute,din pacate nu a fost asa,doar gustul acrisor e parca o surpriza in fiecare bucatica).

Se pune compozitia intr-o tava tapetata si deasupra se aseaza ciresele din care s-a scos samburele.Am avut cirese foarte dulci ,asa ca am preferat sa nu mai adaug zahar.

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se lasa 20 -25 de minute.Se va verifica cu scobitoarea cand este copt.

Se pune pe un platou si se lasa sa se raceasca.

 Crema:

Crema Marcarpone se amesteca cu untul si zaharul pudra.
Jeleu:
Ciresele fara samburi se amesteca cu zaharul.Se adauga siropul si amidonul.Se pune pe foc si se fierbe pana cand se obtine consistenta dorita.Se lasa sa se raceasca suficient cat sa-l putem pune peste crema.

Asamblare:

Peste blatul racit,se pune crema,apoi jeleul de cirese si decoram cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu cireşe şi coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (96)

diaconta 1

19.06.2011, 16:49

Gabytza Bella Mamaie

diaconta 1

19.06.2011, 16:49

Ruxy Miti pupicei

diaconta 1

19.06.2011, 16:49

Adina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu suc de portocale