Tort Maria

de diaconta in Torturi, 13 Aug 2011 | 8358 vizualizari

 

Tort Maria, un tort special pentru mama mea ,dar il dedic cu tot dragul tuturor doamnelor care poarta acest frumos nume,deci si pentru Doamna Maria impreuna cu niste pupici.Sa aveti parte de viata minunata pe care o doriti.La multi ani !!!! Celorlalti le doresc o zi de Duminica minunata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri frisca lichida
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • ½ plic praf de copt
  • Sare
  • Crema:
  • 400 gr zmeura
  • 350 gr frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • 20 gr gelatina
  • Fructe de padure(mure,zmeura,coacaze rosii) si aschii de ciocolata pentru decor.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Maria:

Blat tort Maria:

Ciocolata rupta bucati,se pune impreuna cu untul pe aburi sa se topeasca.Cand s-a topit se pune deoparte sa se raceasca.

Mixam ouale intregi impreuna cu zaharul,sarea si cele doua linguri de frisca lichida(ar fi trebuit iaurt,dar nu am avut).

Cand amestecul de ciocolata s-a racit,se pune cate putin peste amestecul de oua,mixand in continuare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o cernem peste compozitia de oua cu ciocolata.

Punem intr-o tava de tort tapetata,presaram deasupra cateva fructe si punem la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.

Rezulta un blat ciocolatos,nu prea pufos.Mi-ar fi placut totusi sa fie mai inchis la culoare.data viitoare voi adauga si doua linguri de cacao.

Lasam blatul sa se raceasca si preparam crema.

Crema:

Gelatina o hidratam cu putina apa rece.Probabil ar fi fost suficienta si mai putina gelatina,dar vroiam totusi o consistenta destul de buna pentru crema.

Zmeura o punem in blender si o zdrobim.Apoi o trecem prin sita pentru a elimina semintele.Rezulta o pasta foarte fina de zmeura si o culoare minunata.Adaugam 2 linguri de zahar si punem amestecul pe foc sa dea un clocot- doua.Lasam sa se raceasca.Cand este doar usor calduta,incorporam gelatina dupa ce am incalzit-o putin.

Mixam frisca,dar nu prea mult,apoi adaugam amestecul de zmeura cate putin.

Punem blatul pe un platou,punem inelul formei in care am copt in jurul blatului,apoi punem crema.Lasam la frigider pana cand se intareste crema.Apoi decoram dupa preferinta,eu am folosit aschii de ciocolata si fructe de padure.

Mi-a placut foarte mult blatul ciocolatos cu fructe,iar crema a avut exact consistenta pe care mi-am dorit-o si un gust dulce-acrisor cu o aroma deosebita de zmeura.

Pofta buna!!!!!

Inca o da "La multi ani Mariilor" si va invit sa serviti cate o felie din acest minunat tort!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Maria" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

ULTIMELE COMENTARII

jocamid229

Цей сайт справді здивував мене якістю ігор та зручністю. Я випадково натрапив на <a href="https://law-essay-profy.com/">https://law-essay-profy.com/</a>, і тепер це моє улюблене місце для онлайн-розваг. Графіка тут чудова, а різноманітність ігор просто вражає. Все працює швидко, без затримок і глюків. Особливо тішить те, що регулярно додають новий контент. Раджу всім спробувати, бо цей сайт точно вартий уваги!

Hobby

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Winter