Gem de cirese

de diaconta in Dulceata / Gem, 22 Iun 2011 | 7823 vizualizari

 

De cand asteptam o astfel de ocazie.Sa culeg ciresele proaspete si sa prepar gemul imediat,pe soba cu foc de lemne.Toata aroma fructelor s-a pastrat,am obtinut un gem delicios.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg cirese fara samburi
  • 2,300 kg zahar
  • 5 plicuri gelfix 2:1
  • 19 borcane de 400 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Borcanele se spala si se pun pe soba sa se usuce si sa se incalzeasca.Ciresele se spala si li se scot samburii,apoi le  tocam in robot.Putem sa lasam si bucati mai mari de fruct.

Cele 5 plicuri de gelfix le amestecam cu 10 linguri de zahar.Apoi il amestecam cu ciresele si le punem intr-o cratita pe foc.Cand incepe sa fiarba,adaugam restul de zahar si mai lasam sa fiarba 20 de minute.Amestecam si mai culegem spuma care se aduna deasupra.

Dupa cele 20 de minute,luam cratita de pe foc si punem gemul in borcanele caldute.Le inchidem cu capacul si le asezam cu capacul in jos pentru 5 minute.Dupa aceasta le punem intr-un asternut caldut si le lasam pana a doua zi.

A iesit o minunatie de gem.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici