publicat la 23.10.2019
publicat la 10.10.2019
publicat la 23.04.2019
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Chocolate & dulce de leche brownies
Pentru inceput,tapetam o tava de 20x30 cm cu faina sau hartie de copt,cum preferati. Ciocolata maruntita,o punem impreuna cu untul intr-un vas pe baie de aburi.Avem grija ca fundul vasului in care este ciocolata sa nu ajunga in apa.Nu e nevoie sa amestecam prea mult asa ca ne ocupam de...
Dulce de leche
Cutia de lapte condensat se pune intr-un vas cu apa,astfel incat sa fie acoperita complet cu apa.Punem vasul in cuptorul incalzit si lasam sa fiarba la foc mic.Eu am lasat 1 ora si 45 de minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba. Pentru a evita riscul de explozie,va trebui sa mai...
Cupcakes şi tartă cu cremă de lămâie şi mure
Preparam mai intai compozitia pentru blat si cupcakes. Ciocolata rupta bucati,o punem la bain marine impreuna cu laptele si untul.Lasam sa se dizolve.Nu amestecam prea mult.Lasam amestecul sa se raceasca.Mixam cele trei oua cu zaharul,pana cand obtinem o spuma densa si deschisa la...
Tartă cu vişine
Preparam mai intai foaia de tarta.Aceasta va trebui sa stea la frigider,timp in care vom prepara umplutura. Cernem faina,o amestecam cu sarea si praful de copt.De data aceasta,praful de copt are rolul doar de a fragezi aluatul ,nu de a-l ajuta sa creasca.Apoi amestecam cu zaharul brun si...
Prăjitură cu bezea şi aromă de mentă
Preparare blat: Sfecla curatata(ramane 500 gr dupa ce am curatat-o) o taiem felii si o punem intr-o tava pe care am asezat o hartie de copt.Punem la cuptor si o lasam pana cand se inmoaie.Mai intoarcem feliile intre timp. Dupa ce s-a racit,se paseaza cu blenderul vertical,se...
Tort Cremşnit
Incepem cu prepararea aluatului foietaj. Cernem faina,adaugam sarea,galbenusurile,apa minerala si otetul.Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.Daca e nevoie mai adaugam faina sau apa. Impartim aluatul in doua.Am intins doua foi din aceasta compozitie. Untul il...
Foietaj cu măr şi sos caramel
Incepem cu prepararea aluatului foietaj. Cernem faina,adaugam sarea,galbenusurile,apa minerala si otetul.Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.Daca e nevoie mai adaugam faina sau apa. Impartim aluatul in doua.Am intins doua foi din aceasta compozitie. Untul il...
Croissante
Intreaga procedura va dura destul de mult,asa ca trebuie sa va inarmati cu multa rabdare.Dar cred ca gandul la rezultatul delicios e un motiv destul de bun. Faina cernuta o amestecam cu sarea si drojdia uscata.Punem si zaharul si cele 3 linguri de unt topit si racit.Adaugam laptele...
Vaffe sau gauffre
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul.Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat.Mixam pana cand se topeste si zaharul.Untul topit si apoi racit se toarna in fir subtire pe peretele vasului si mixam pana se incorporeaza tot.Adaugam apoi laptele batut si faina...
Prajitură cu brânză,ciocolată şi aromă de mentă
Pentru inceput pregatim bilutele de branza.Vor trebui sa stea la frigider pana cand pregatim blatul. Amestecam branza de vaci cu crema mascarpone,zaharul si aromele. Ciocolata rupra bucati,o punem intr-un vas impreuna cu untul,mierea si siropul de menta.Lasam pana cand se topeste....
Tort Zebră (2) pentru Rareş
Blat: Se impart cantitatile in doua si preparam doua blaturi. Se separa ouale.Cele 5galbenusuri se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa.Laptele se incalzeste putin si se amesteca cu mierea(atentie sa nu fie fierbinte,doar caldut).Se toarna cate putin in compozitia de galbenusuri...
Ruladă krem á la krem cu cremă de portocale
Blatul este cel de la prajitura krem á la krem.M-am bucurat cand am vazut la Miha si Madi ca se poate face si rulada,avand in vedere ca mie nu prea-mi reusesc ruladele. Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu cele doua linguri de ulei.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare...
Red velvet cupcakes cu cremă de portocale
Pregatim mai intai cupcakes-urile. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate,faina,praful de copt,sarea si cacaua. Iaurtul il amestecam cu colorantul alimentar.Dupa cum spuneam,mi-am dat seama ca daca se amesteca colorantul in iaurt nu pot obtine „never” o culoare prea...
Tort Ramona (cu piersici şi portocale)
Preparare blat: Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul.Se adauga treptat cele trei linguri de apa si uleiul,iar apoi mierea.Mixam pana cand zaharul se topeste si obtinem o spuma densa. Faina se amesteca cu praful de copt,grisul si cacaua.Se cerne amestecul peste crema de...
Foi cu miere de albine si crema de vanilie
Ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi sau 3 foi pe o tava mai mare. Eu am facut 3 portii, adica 9 foi, pentru doua prajituri de cate 4 foi, ramane o foaie pe care am mancat-o cu crema….deh, pofta era mare. Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga untul moale si mierea...
Prăjitura Snickers (2)
Preparare foi: Se separa albusurile de galbenusuri la 8 oua.Pentru foi folosim albusurile,galbenusurile urmand sa le folosim la crema. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa,o lingura de rom si un praf de sare.Apoi se adauga zaharul pe rand pana se obtine o spuma frumoasa. Peste...
Cozonacul mamei (2)
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Se lasa pana cand amestecul creste. Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia. Albusurile se bat spuma si se pun peste galbenusuri. Faina se amesteca cu putina sare, se pune in vasul in...
Fursecuri aromate
Se mixeaza crema mascarpone cu untul si zaharul .Incorporam si cele doua galbenusuri,apoi siropul de lamaie si cele doua linguri de nuca de cocos.Faina o amestecam cu putina sare si praful de copt,apoi o punem peste amestecul de unt.Adaugam si esentele de migdale si vanilie. Framantam un...
Biscuiţi expresso
Ciocolata impreuna cu uleiul se pune pe baie de aburi sa se topeasca.Cand s-a topit se da deoparte ,lasam sa se racoreasca putin,apoi adaugam cafeaua ,zaharul pudra,vanilia si romul.Adaugam apoi cele doua oua,amestecand dupa fiecare. Separat amestecam faina,praful de copt,sarea si cacaua.Punem...
Năsturaşi de ciocolată
Untul se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile pe rand.Faina se amesteca cu cacaua,amidonul,praful de copt si sare.Apoi punem amestecul uscat peste crema de unt. Compozitia se acopera cu o folie alimentara si se pune la frigider pentru 30 de minute. Din aluat facem bilute,nu...
Estonian kringel
Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut si o lingura de faina(sa nu fie fierbinte).Lasam pana cand amestecul incepe sa dospeasca si creste ca si o spuma.Cernem faina intr-un vas,punem un praf de sare.Adaugam galbenusul de ou,untul topit si racit.Punem si amestecul de...
Panna Cotta cu fructe de pădure
Din tort gelee rosu si fructe de padure preparam o gelatina.Nu-I neaparat nevoie,eu am vrut pentru contrastul de culoare.Punem cate putin in formele pregatite,pe care in prealabil le-am uns cu ulei sau unt. Gelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte rece. Restul de 150 ml lapte,il...
Negresă cu sos de cafea
Incepem cu pregatirea blatului. Untul,zaharul,cacaua,laptele si cele doua linguri de cafea granulata le punem intr-o craticioara pe foc.Le lasam doar pana se imprietenesc unele cu altele si se omogenizeaza.Lasam amestecul sa se raceasca.Dupa ce s-a racit amestecul,incorporam cele...
Clătite bănăţene
Pregatim clatitele.Ouale intregi le amestecam cu un praf de sare si ulei.Daca adaugam ulei in compozitie,nu vom mai avea nevoie de ulei cand le coacem. Adaugam pe rand faina si laptele in compozitie,amestecand cu telul pentru a nu se forma cocoloase.Punem si aromele. Apa minerala o adaugam la...
Tort cu mascarpone şi fructe de pădure- La mulţi ani Mama!!!!
Pregatim rulada: Se separa ouale.Galbenusurile se amesteca cu cele doua linguri de ulei,ca si la maioneza.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Cand am obtinut o spuma ferma,adaugam pe rand cele patru linguri de zahar,cele doua linguri de apa fierbinte.E timpul sa incorporam si...
Desertul buclucaş
Am început cu crema de menta si de aici a început „transformarea” pentru ca nu mi-a placut rezultatul. Ciocolata rupta în bucati se pune pe baie de aburi,împreuna cu smantana.Cand ciocolata s-a topit,se ia vasul de pe foc si se amesteca cele doua...
Negresă cu mascarpone şi caramel
Mixam crema Mascarpone cu sosul caramel si punem amestecul la frigider pana cand pregatim blatul. Mixam untul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa si zaharul s-a topit.Apoi adaugam pe rând cele cinci oua,având grija sa-l incorporam bine pe fiecare inainte de a pune...
Pariziene cu brânză
Pregatim mai întâi maiaua.Pentru aceasta amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Lasam maiaua sa creasca într-un loc caldut. Faina o cernem într-un castron,adaugam putina sare,oul,untul topit,zaharul (mai putin cele 2 linguri...
Biscuiţi morişcă
Batem oul ca pentru omleta si amestecam cu zaharul pudra. Separat mixam untul pâna când devine o spuma cremoasa. Turnam amestecul de ou peste unt si mixam în continuare.Înglobam si faina si împartim aluatul în doua parti egale.În jumatate de...
Ciocolată de casă
Se pune la fiert zaharul împreuna cu apa si zeama de lamâie. Din momentul în care începe sa fiarba,se lasa 14 minute,dupa care se adauga untul si amidonul si se mai fierbe 2 minute. Laptele praf se amesteca cu cacaua si se cerne.Turnam siropul de zahar peste...