publicat la 23.10.2019
publicat la 10.10.2019
publicat la 23.04.2019
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Ia gogoaşa neamuleeeeeee!!!!!!
Faina cernuta impreuna cu sarea si zaharulse pune intr-un bol.Facem la mijloc o adancitura si punem drojdia amestecata cu o lingurita de zahar,lapte caldut si putina faina.Lasam sa dospeasca drojdia. Topim untul,batem ouale cu vanilia. Incalzim laptele si apa(sa nu fie...
Tort cu cremă de iaurt şi fructe
Mai întai am pregatit blatul. Am mixat cele cinci oua cu un praf de sare si zaharul pana cand isi dubleaza volumul si se deschid la culoare,poate dura chiar 20 de minute. Am adaugat uleiul în fir subtire mixând în continuare. Am amestecat faina cu praful de...
Cheesecake cu coacăze roşii
Pregatim foaia de tarta. Cernem faina intr-un bol,adaugam zaharu,sarea si praful de copt. Intr-un alt bol amestecam galbenusurile cu otetul si smantana.. Peste faina pune bucatelele de unt rece si amestecam repede pana obtinem o compozitie nisipoasa. Punem amestecul de ou si...
Sirop de vişine
Visinele se spala,li se scot sâmburii.Se pune zaharul peste ele si se lasa cam 24 de ore.Se mai amesteca din cand in cand ca sa se topeasca zaharul. Cand zaharul este topit complet,visinele se aseaza in borcane, ,se pune deasupra sirop si ½ rableta aspirina.Se închid cu...
Desert răcoros cu piersici şi cireşe
Piersicile se taie bucati ,se pun in blender si se fac pasta. Se adauga cele trei linguri de zahar,se pune intr-o cratita si se da un clocot.Se raceste si se amesteca cu 200 ml de iaurt. Se pune in pahare alternand piscoturile sfaramate cu crema de piersici,iaurt simplu si fructe. Se...
Plăcintă cu brânză dulce
M-am bucurat cand am gasit foi de placinta proaspete nu congelate,adica din acelea cu care poti sa te joci,sa faci pliuri frumoase ori rulouri magice.Minunate!!!! Stafidele le-am înmuiat în rom. Am batut cu telul 3 oua(am pastrat doua pentru finisare),am adaugat apoi 200 ml...
Prăjitură cu brânză şi vişine
Se scot samburii visinelor si se pun cu zahar pana lasa sirop. Se separa ouale. Se mixeaza untul cu 120 gr zahar pana cand zaharul se topeste si untul este ca si o crema.Adaugam pe rand cele 5 galbenusuri,mixand bine dupa fiecare inainte de a-l încorpora urmatorul.Punem in compozitie...
Trăistuţe cu fructe
Fructele se taie bucati,se presara cu zahar si amidon alimentar,cu putin timp inainte de a le folosi. Amidonul are rolul sa absoarba siropul lasat de fructe. Se intinde foaia de aluat,se taie patrate.Pe fiecare bucata se pune umplutura de fructe. Se aduna ca o bocceluta si se strang cu...
Negresă cu fructe şi cremă de iaurt
Scoatem samburii cireselor si le punem cu zahar pana lasa putin sirop. Ciocolata taiata bucati,untul,cacaua si laptele le punem intr-un vas pe aburi pana cand se topesc si se omogenizeaza.Lasam amestecul sa se raceasca. Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile la batem spuma...
Tartă crocantă cu fructe
Am pregatit mai întâi blatul de tarta.Faina în care am pus un praf de sare si zaharul,am amestecat-o cu untul si untura rece,pana am obtinut un aluat nisipos.Am adaugat apoi galbenusurile,smantana si bicarbonatul stins cu putina lamaie. Am framantat un aluat omogen,l-am...
Chec cu vişine şi căpşuni
Vişinele se scurg de sirop.Capşunii se presara cu putin zahar si se taie daca sunt prea mari. Mixam ouale cu zaharul si putina sare.Adaugam iaurtul,apoi uleiul si aromele. Incorporam si faina,amestecand cu o paleta. Punem jumatate din compozitie in forma tapetata si punem...
Espresso panna cotta
Gelatina o punem la hidratat in laptele rece. Cafeaua o amestecam cu zaharul si o fierbem pana cand se topeste zaharul.Luam de pe foc,punem frisca amestecand,punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere.Nu o fierbem. Luam vasul de pe foc,incalzim gelatina(nu o fierbem) si o...
Cuib de viespi
Se pregateste o maia din drojdie,zahar,faina si lapte caldut.Se lasa sa dospeasca. Faina se cerne impreuna cu sarea.Se adauga celelalte ingrediente,laptele si apa calduta pe rand.Framantam un aluat care sa nu fie nici prea moale.dar nici tare.Se framanta foarte mult pana cand obtinem un aluat...
Desert cu căpşuni
Capsunii se taie bucati si se pun cu zahar sa lase sirop.Pastram cativa pentru decor. Se pregateste compozitia pentru foaia de rulada.De fapt acestea sunt niste clatite uriase,coapte in tava grill(de forma patrata). Se amesteca toate ingredientele.Va trebui sa obtinem o compozitie ceva mai...
Guguluf cu lamâie şi afine
Untul se mixeaza cu zaharul.Se adauga pe rand cele 4 oua,mixand bine dupa fiecare.Adaugam faina amestecata cu sarea si praful de copt.Punem esenta de vanilie si coaja de lamaie optional. Luam separat 3 linguri de compozitie. In compozitia ramasa punem o lingura de mac si afinele si...
Îngheţată cu portocale şi sirop de grenadine
Galbenusurile la amestecam cu zaharul vanilat si cele doua linguri de zahar.Sucul de portocale il amestecam cu siropul de grenadine si zeama de lamaie.Siropul de grenadine are o culoare rosu intens si va intensifica culoarea data de sucul de portocale.Incalzim siropul,apoi il amestecam cu...
Îngheţată cu mentă şi ciocolată
Frisca se mixeaza foarte bine.Se adauga laptele condensat,zeama de lamaie si siropul concentrat de menta.Se amesteca usor pana cand se omogenizeaza totul. Se pune ciocolata taiata bucati.Se amesteca si se pune la congelator. Nu e nevoie sa mai amestecati in ea,va fi ca o spuma usoara si...
Pască cu brânză dulce (2)
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare,se adauga vanilia.Untul se topeste. Cernem faina intr-un vas,facem o adancitura in mijloc si punem ouale cu zahar,drojdia...
Prăjitură „Flori de cireş”
Pentru foi ,ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi,sau 3 foi pe o tava mai mare.Eu am folosit doar doua foi pentru prajitura aceasta. Ouale se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga untul moale si mierea de albine . Amestecul se pune cateva minute pe baie de aburi pana...
Negresă cu caramel şi piure de castane
Preparam mai intai sosul caramel . Untul taiat bucati il punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul brun.Lasam pe foc mic pana cand zaharul se caramelizeaza.Luam cratita de pe foc si adaugam frisca si putina sare.Lasam iar pe foc sa fiarba pana cand scade suficient de mult si obtinem un...
Clătite cu urdă şi orange curd
Se prepara clatitele,cu siguranta fiecare are reteta proprie pentru asta. Cantitatile sunt in functie de cate clatite doriti sa faceti. Compozitia nu trebuie sa fie prea groasa daca doriti clatite subtiri. Se prepara umplutura ,amestecam urda cu oul, zaharul, zaharul vanilat si coaja de...
Orange curd
Amestecam ouale cu zaharul,putina sare si untul moale.Adaugam apoi si sucul de portocale.Punem apoi compozitia intr-un vas pe bain marine.Avem grija ca vasul in care am pus compozitia sa nu atinga apa care fierbe .Amestecam încontinuu cam 20 de minute,sau pana cand compozitia...
Tort Cremsnit –ediţie revizuită şi dichisită
Pentru foaia de tort am folosit aluat de foietaj preparat cu osânza.Avem nevoie de o foaie decupata rotund ,iar deasupra se sfarama marginile ramase dupa ce am decupat. Preparam crema. Gelatina o hidratam cu putina apa rece. Galbenusurile le mixam cu zaharul si adaugam cate putin...
Chocolate Mug cake- Chec de ciocolată în 2 minute
Intr-o cana suficient de mare(eu am pus intr-un bol care e ceva mai mare decat cana,s-a dovedit a fi masura perfecta) amestecati toate ingredientele.Cana trebuie sa fie plina doar cam ¾,altfel veti avea nevoie de timp pentru a curati cuptorul mai mult decat pentru...
Haioşe
Aluatul de foietaj se intinde.Foaia nu trebuie sa fie exagerat de subtire,pentru a se putea obtine foietajul dorit.Daca ar fi sa respect reteta,aluatul se taie cu un cutin infierbantat.Dar am vazut ca rezultatul a fost cam acelasi si daca am taiat normal. Taiem patrate mai maricele.Punem pe...
Aluat de foietaj cu osânză (hai)
Pentru Coca 1, se amesteca toate ingredientele si se framanta cu apa minerala. Trebuie sa rezulte un aluat destul de ferm. Osânza o amestecam cu faina, pentru a face priza mai buna la coca 1. Impartim in trei parti egale. Din prima coca intindem o foaie dreptunghiulara. Din...
Cheesecake cu ciocolată
Pregatim mai intai crusta.Topim ciocolata rupta bucati impreuna cu untul.Sfaramam biscuitii,eu am folosit robotul.Turnam amestecul de ciocolata cu unt peste biscuiti si amestecam. Punem compozitia de biscuiti in tava de tarta pe care am uns-o cu putin unt,o asezam cu o lingura,sa nu ramana...
Panna Cotta mentolată
Gelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte. Preparam tort gelee rosu cu sirop de zmeura.Punem in pahar cateva fructe si turnam gelatina rosie. Laptele ramas(150 ml) il punem la fiert impreuna cu zaharul.Fierbem 2-3 minute.Frisca o amestecam cu siropul de menta. Luam...
Tort „Păcatul dulce”
Pacatul asta se infaptuieste cam asa: Pentru foile de bezea ,impartim cantitatile in doua.Din fiecare jumatate vom coace cate doua foi. Batem albusurile cu un praf de sare si rom pana obtinem o spuma tare.Zaharul il punem intr-o tava in care am pus o hartie de copt si il incalzim putin in...
Pancakes cu mălai
Topim untul intr-o craticioara.Ouale le mixam bine cu zaharul si un praf de sare.Turnam untul in fir subtire pe marginea vasului si mixam in continuare.Apoi punem si laptele batut si aromele. Incorporam faina,praful de copt si bicarbonatul.Lasam amestecul la frigider pentru 20 de minute....