Chiar nu făcusem demultişor ciocolată de casă.Uitasem şi reţeta,aşa că am găsit la Gaby o reţetă care mi-a fost pe plac.Doar că nu mi-a reuşit la fel de bine ca şi a ei.Dar nu mă surprinde,azi am fost dezastru în bucătărie
Se pune la fiert zaharul împreuna cu apa si zeama de lamâie.
Din momentul în care începe sa fiarba,se lasa 14 minute,dupa care se adauga untul si amidonul si se mai fierbe 2 minute.
Laptele praf se amesteca cu cacaua si se cerne.Turnam siropul de zahar peste amestecul de lapte praf si cacao si amestecam bine compozitia cu un tel.
Adaugam si esenta de migdale,nuca,alunele si stafidele care le-am înmuiat în prealabil în putin rom.
Intr-o tava punem o folie,o ungem cu putin ulei si turnam ciocolata in tava.Lasam sa se raceasca apoi o punem la frigider.
Dupa ce s-a întarit suficient,o taiem în forma dorita.
Sa nu uit,Gaby zice s-o si papam dup’aia.