Foietaj cu măr şi sos caramel

de diaconta in Dulciuri, 11 Feb 2012 | 6602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Pentru aluat foietaj:

  • 450 gr faina de tip 000
  • 2 galbenusuri
  • 125 gr iaurt gras,iaurt grecesc cu 10% grasime am folosit eu
  • 0 lingurita de sare
  • 100 ml apa minerala carbogazoasa
  • 2 linguri otet

Pentru uns si impachetat:

  • 200 gr unt
  • 40 gr faina

Ulei pentru intins Pentru sosul caramel:

  • 50 gr unt
  • 3 linguri zahar brun
  • O lingura lapte condensat indulcit
  • 3 mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu măr şi sos caramel:

Incepem cu prepararea aluatului foietaj.

Cernem faina,adaugam sarea,galbenusurile,apa minerala si otetul.Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.Daca e nevoie mai adaugam faina sau apa.

Impartim aluatul in doua.Am intins doua foi din aceasta compozitie.

Untul il amestecam cu faina,ca sa aiba aderenta mai buna la coca.Impartim amestecul de unt in patru parti.
Luam o parte de aluat si intindem o foaie patrata.Ungem cu o parte din unt pe toata suprafata foii.Apoi facem cate doua crestaturi pe fiecare latura a patratului,fara a le desprinde de tot.Pliem inspre mijloc patratele din colturi. De fiecare data acoperim patratul din coltul sau latura opusa.Veti intelege mai bine din imagini.Dupa ce am pliat si patratele de pe mijlocul laturilor patratului,asezam pachetelul pe o planseta,cu laturile pe care s-au facut plierile in jos.

La fel procedam cu cea de-a doua parte de aluat.

Se pune o folie si se lasa 15 minute la frigider.
Dupa acest timp,scoatem pachetelele,le intorcem cu partea pe care s-au facut plierile in sus,ungem cu o pensula cu ulei planseta si intindem iar un patrat.Ungem din nou cu unt,taiem la fel si reluam impaturitul,la fel ca prima data.Se da din nou la frigider ,de data aceasta pentru 30 de  minute.

Pana cand sta aluatul la frigider,pregatim sosul caremel.

Topim untul intr-o craticioara,adaugam zaharul brun si lasam sa se caramelizeze.Apoi adaugam laptele condensat indulcit si merele curatate si taiate cubulete.Mai lasam putin sa se inmoaie merele,luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca.
Dupa cele 30 de minute,scoatem aluatul din frigider si intindem in forma dorita.Eu am facut foi pentru un tort si cateva foietaje cu mar si caramel.
Taiem  fasii dreptunghiulare.Pe jumatate facem cateva crestaturi,iar pe celalta jumatate punem merele.Acoperim cu partea crestata si lipim marginile.Punem la cuptor aproximativ 30 de minute,pana se rumenesc frumos.
Am facut si un ceiut rosu si fierbinte langa ele.
Mmmmmmm bune au mai fost.Daca nu ma credeti,incercati si voi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu măr şi sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (69)

diaconta 1

24.03.2013, 18:04

Georgeta ))) ti-am cam dat de lucru

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 22:24

arata super ... si sunt foarte gustoase ...imi place caramelul

diaconta 1

05.11.2013, 09:13

Krysty,combinatia de mar si caramel este intotdeauna minunata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Nugat glace', by Radu Popovici