publicat la 23.10.2019
publicat la 10.10.2019
publicat la 23.04.2019
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Friptură de iepure cu legume la cuptor
Am condimentat carnea si am lasat-o la frigider pâna a doua zi. Am pus putin ulei într-o tava,am pus legumele taiate bucati si deasupra legumelor,iepurele. Am presarat cimbru uscat. Am pus vinul si inca 100 ml apa,am acoperit cu folie alimentara si am pus la cuptor pentru 1...
Balmoş ca la …oraş
N-am trezit dis de dimineata sa pregatesc balmoşul,mi se pare ca e momentul zilei în care se savureaza la maxim acest fel de mâncare. Am pus la fiert la foc molcom laptele batut,smântâna si untul cu putina sare. Sa nu puneti prea multa sare,în functie de...
Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie
Crema am preparat-o cu o zi înainte. Am avut niste mere destul de acrisoare,deci a trebuit mai mult zahar. Merele curatate le-am taiat cubulete si am pus peste ele zeama de lamaie ca sa nu se oxideze. Am pus zaharul si sampania si le-am pus sa fiarba pâna s-au...
Cornuri pufoase pentru micul dejun
Faina amestecata cu sarea am pus-o într-un vas. In mijloc am facut o adâncitura,am pus o lingura de zahar,drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Am tras si putina faina peste drojdie,am amestecat usor si am lasat sa dospeasca. Dupa ce drojdia a dospit,am pus restul de...
Plăcintă cu brânză dulce şi stafide „ Floarea soarelui”
Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut. Am lasat maiaua sa dospeasca. Faina am amestecat-o cu sarea,zaharul,uleiul,galbenusurile,iaurtul,vanilia si coaja de lamâie. Am pus apoi drojdia dospita si laptela caldut câte putin....
Tigaie picantă cu hribi şi piept de pui
Pieptul de pui l-am taiat cubulete,l-am pus sa se caleasca cu putin ulei pâna a scazut toata zeama lasata. Am condimentat cu sare piper si ierburi de provence. Ciupercile le-am curatat si le-am taiat felii mai groase. Intr-o cratita am pus sa se caleasca ceapa si morcovul razuit....
Paste Carbonara
Pastele le-am fiert în apa cu sare,apoi le-am scurs de lichid. Am prajit cubuletele de bacon,morcovul fâşii si ciupercile cu putin ulei. Ouale le-am batut si am amestecat cu smântâna,mustarul si cascavalul razuit. Peste bacon si ciuperci,am pus pastele,apoi am...
Ardei iuţi în oţet
Cantitatile sunt pentru 2 borcane de 720 ml,în functie de cantitatea de ardei,mariti proportional si cantitatea de lichid,respectiv sare. De regula,noi punem o parte de apa si doua parti de otet . Otetul se amesteca cu apa,zaharul si sarea si se fierbe. Se lasa sa se raceasca,apoi...
Ciorbă de burechite
Am tocat carnea si am condimentat-o.Intr-o cratita am pus putin ulei si am calit ceapa apoi am pus si carnea. Dupa ce s-a racit,am amestecat cu un ou si am pus verdeata. Dintr-un ou si 100 g faina,putina sare,am facut o foaie ca pentru taietei. Am întins-o cu masina de taietei,dar...
Chec cu glazura de unt şi scorţişoară
Am separat albusurile de galbenusuri la cele 5 oua. Galbenusurile le-am mixat cu 150 g zahar,restul l-am pastrat pentru spuma de albusuri. Am mixat pâna s-a topit zaharul si s-au deschis la culoare. Am adaugat si iaurtul apoi untul topit si racit. Sofranul l-am diluat cu putina...
Coroniţă cu piept de pui şi hribi
Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina. Am lasat sa dospeasca. Faina am amestecat-o cu putina sare ,am pus apoi drojdia,uleiul de masline. Am pus apa calduta si am amestecat pâna s-a format o coca omogena. Dupa aceasta,am luat...
Melcişori cu măr şi brânză
Am pregatit aluatul. Am pus drojdia cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut sa dospeasca. Brânza am amestecat-o cu zaharul ouale ,aromele,untul topit. Am pus drojdia dospita si faina amestecata cu sarea. Am framântat cu laptele caldut. Laptele...
Pulpă de porc la cuptor cu sos de ciuperci
Pulpa de porc am taiat-o astfel încât sa obtin o fâşie lunga pe care s-o pot rula. Am condimentat-o.Deasupra am razuit morcovul,am pus usturoiul pisat si ciupercile feliate. Am rulat si am prins cu bride de silicon.Puteti sa legati si cu sfoara. Am pus ulei si...
Prăjitura cu brânză de vaci
Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca. Ouale le-am mixat cu un praf de sare si zaharul pâna când si-au dublat volumul si s-au deschis la culoare. Am pus apoi untul mixând în continuare. Faina amestecata cu praful de copt am încorporat-o...
Prăjitură cu pere întregi
Untul l-am mixat cu zaharul pâna a devenit o crema pufoasa. Am adaugat smântâna,apoi ouale pe rând si faina amestecata cu praful de copt si sarea. Eu am pus si faina cate putin dupa ce am adaugat câte un ou,îmi place mai mult textura care rezulta. Am...
Tort cu fructe de pădure şi ciocolată
Pentru blat am folosit reteta cu albusurile „oparite” ,un blat care îmi place foarte mult,a iesit destul de înalt si foarte pufos. Zaharul l-am umezit cu apa si am pus zeama de lamâie.Am pus sa fiarba un sirop pâna când s-a topit zaharul. Am...
Tort cu ciocolată şi cremă de lamâie
Am pregatit mai întâi blatul. Ciocolata maruntita am pus-o pe baie de aburi cu lichiorul de ciocolata si cele doua linguri de cacao. Dupa ce s-a topit ,am lasat sa se racoreasca putin si am pus ghimbirul razuit. Untul l-am mixat cu zaharul pâna a devenit o crema...
Prăjitură cu măr
Pentru foaia de blat am amestecat toate ingredientele,am facut o bila de aluat si am pus-o la frigider pentru o ora. Am curatat merele,le-am razuit,le-am stors de zeama,le-am amestecat cu zaharul si scortisoara. Eu am folosit o tava mare de 40x28 cm,de aceea a iesit asa subtire....
Prăjitură cu ciocolata,piure de castane şi fructe de pădure
Am pregatit mai întâi blatul . Ciocolata rupta bucati,am topit-o împreuna cu o lingura de frisca si doua linguri de cacao. Dupa ce s-a topit ,am adaugat cele 3 linguri de cherry angelli., iar dupa ce s-a mai racorit ghimbirul razuit. Ghimbirul da un gust foarte racoros...
Chec umed cu pere şi vişine
Perele le-am curatat de coaja,le-am scos cotorul si le-am taiat felii. Din zahar,apa si zeama de lamâie am facut un sirop în care am pus perele sa se înmoaie putin. Visinele le-am scurs de sirop. Intr-un bol am amestecat faina cu sarea,praful de copt si bicarbonatul. Ouale...
Tartă cu prune
Prunele le-am spalat,le-am scos sâmburii si le-am taiat jumatati,apoi le-am amestecat cu zaharul tos. Am preparat apoi aluatul de tarta. Faina am amestecat-o cu sarea,zaharul,apoi am pus untul rece taiat cubulete. Am amestecat repede pâna am pbtinut o compozitie...
Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella
Vânata am taiat-o felii foarte subtiri pe lungime pâna aproape de coada,fara a îndeparta codiţa.Am pus sare si piper si am stropit-o cu ulei de masline. Rosia si mozzarella le-am taiat felii subtiri. Intre feliile vinetei am pus felii de mozzarella,rosie,ceafa...
Savarine cu cremă de lămâie
Pentru început am separat galbenusurile de albusurile oualor. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Când spuma a facut „ţepi” am adaugat pe rand cate o lingura de zahar si vanilia. Am pus cele 4 galbenusuri si am amestecat cu o paleta,dupa care cele 4...
Mazăre verde cu carne de porc
Ceapa am taiat-o si am calit-o cu putin ulei. Am pus putina boia de ardei si apoi carnea taiata bucati mai mari . Am lasat sa se caleasca putin si carnea,am condimentat si am pus apa ca sa fiarba. Când carnea a fost fiarta de jumatate,am pus morcovii taiati si mazarea. Spre...
Gem de caise
Am scos sâmburii caiselor,dupa ce le-am spalat si au ramas aproximativ 3 kilograme de fruct. Le-am dat prin masina de tocat sau puteti folosi robotul de bucatarie pentru aceasta operatiune. Noi nu lasam fructele întregi deoarece ne place ca gemul sa fie cremos. Am adaugat...
Piept de pui la cuptor cu piure de legume
Pieptul de pui l-am condimentat si l-am lasat pâna a doua zi. Am uns felia cu mustar si pe partea care va ramâne în exterior am presarat pesmet. In interiorul ei ,pe jumatatea suprafetei,am pus doua felii de mozzarella,legume congelate,doua felii de rosie,apoi am acoperit...
Ştrudel cu brânză şi fructe
Am folosit foi de placinta proaspete nu congelate.Se lucreaza mai bine cu ele. Am scos sâmburii vişinelor si caiselor.Caisele le-am taiat în sferturi si am pus 4 linguri de zahar. La fel si pe vişine am pus 4 linguri de zahar. Dupa ce au lasat sirop,l-am scurs si am pus...
Limonada
Am fiert apa cu zaharul,apoi am lasat sa se raceasca. Am stors sucul de la 2 lamâi,cea de-a treia am taiat-o felii. Peste siropul racit am pus sucul de lamâie,feliile de lamâie,zmeura,coacazele roşii,mure si frunze de menta. Am pus la frigider pâna s-a racit...
Chec cu unt ,fructe şi lamâie
Am separat albusurile de galbenusuri la cele 4 oua. Untul moale l-am amestecat cu crema mascarpone si zaharul(am pastrat doua linguri de zahar pentru albusuri) si am mixat pâna s-au facut spuma si zaharul s-a topit.Am adaugat pe rând cele patru galbenusuri,mixând bine dupa...
Ingheţată cu iaurt şi fructe
Frisca am mixat-o si am lasat-o la frigider. Fructele le-am amestecat cu 2 linguri de zahar si le-am zdrobit putin. Iaurtul l-am mixat cu 3 linguri zahar pudra si crema de vanilie. Am pus piureul de fructe peste iaurt si am amestecat cu o paleta. Apoi am încorporat si frisca....