Friptură de iepure cu legume la cuptor

de diaconta in Mancaruri cu carne, 20 Oct 2013 | 18124 vizualizari

 

Mărturisesc că nu am mâncat până acum carne de iepure,dar nici nu făcea parte din categoria mâncarurilor pe care nu le-aş proba.Aşa că azi la prânz am avut o friptura delicioasă şi foarte sanatoasa,pentru că,dupa cum bine ştim ,carnea de iepure este slabă dar săţioasă,are puţină grăsime(al meu nu a avut deloc) şi foarte multe proteine necesare organismului.Combinată cu legume,nu poate rezulta decât o masă delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Un iepure (cca1 kg)
  • 3 Morcovi
  • 1 Ceapa
  • 1 caţel de usturoi
  • 2 Rosii
  • Telina radacina
  • Patrunjel radacina
  • Sare,piper,boia
  • Pudra de usturoi
  • Fulgi de ardei iute
  • Cimbru
  • 200 ml vin alb
  • Ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de iepure cu legume la cuptor:

Am condimentat carnea si am lasat-o la frigider pâna a doua zi.

Am pus putin ulei într-o tava,am pus legumele taiate bucati si deasupra legumelor,iepurele.

Am presarat cimbru uscat.

Am pus vinul si inca 100 ml apa,am acoperit cu folie alimentara si am pus la cuptor pentru 1 ora si 45 de minute.

Dupa 45 de minute,am scos folia si am lasat asa sa se rumeneasca.

Am mai stropit din când în când carnea ca sa nu se arda deasupra.

Am servit calda cu salata de varza,dar este foarte buna si rece.

 

 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de iepure cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (29)

babi5 1

23.12.2013, 07:39

Bya Ralu 1

08.01.2016, 17:04

ce bine arata iepurasul

diaconta 1

08.01.2016, 20:53

Bya,iepurasul nu mai e,doar friptura )))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura casei