Savarine cu cremă de lămâie

de diaconta in Dulciuri, 20 Iul 2013 | 6462 vizualizari

 

Am tot văzut în ultima vreme reţete de savarine postate,deci e normal să mi se facă poftă că doar om sunt şi eu.
M-am oprit la reţeta Gabrielei(Gabrielacuisine),mi s-a părut foarte simplă de pregătit,am făcut însă jumatate de porţie ca să nu-mi ruinez de tot dieta.
Bine, că eu nu am avut forme de savarine şi m-am folosit de cele de brioşe,aşa că mi-au ieşit nişte mini savarine doar.Nu’s ele prea arătoase,dar sunt foarte gustoase.
Pentru umplutură m-am gândit să fac o cremă de lamâie şi mă bucur că am făcut asta,mi-a plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

Pentru savarine(cam 12 bucati):

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • Sare
  • Vanilie

Pentru umplutura:

  • 500 ml frisca naturala 32% grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • Un plic crema la rece cu gust de lamâie dela Dr.Oetker

Pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • Zeama de la jumatate de lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu cremă de lămâie:

Pentru început am separat galbenusurile de albusurile oualor.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.

Când spuma a facut „ţepi” am adaugat pe rand cate o lingura de zahar si vanilia.

Am pus cele 4 galbenusuri si am amestecat cu o paleta,dupa care cele 4 linguri de pesmet.

La final am adaugat faina amestecând usor.

In tava de briose am pus câteva forme de briose si hârtiute pentru briose.

Am pus în fiecare forma compozitie si am pus tava în cuptorul preâncalzit.

S-au copt în 15 minute,dar e util sa faceti testul scobitorii.

Le-am lasat sa se raceasca si între timp am facut siropul.

Am fiert apa cu zaharul si zeama de lamâie pâna s-a îngrosat putin.

Dupa ce savarinele s-au racit ,le-am taiat capace si le-am însiropat bine.

Frisca am amestecat-o cu zaharul pudra si praful de crema si am mixat-o pâna  a devenit o crema cu care sa pot orna.

Am pus crema pe fiecare savarina si am pus deasupra capacelul.

 

Le-am lasat putin la frigider sa se mai întareasca crema.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu cremă de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:45

foarte bune !

Rita Ilies 1

27.03.2015, 22:48

Die, când mă inviți la o savarină?

diaconta 1

27.03.2015, 23:19

Rita,da' de-om reusi sa facem si treaba asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Savarine cu pesmet