Pentru mine e o perioadă foarte aglomerată acum,cu tot felul de incidente neplacute,genul acela de evenimente care-ţi tocesc nervii încetişor,aşa că nu am prea multă inspiraţie şi chef de gătit.Aşa se face că nici prăjitura asta nu a ieşit prea aspectuoasa,iar pozele sunt urâte.S-a vrut a fi cu bezea deasupra,dar cum albuşurile nu au vrut să se bată,a rezultat doar un strat subţire de bezea crocantă.Sper să fiu mai inspirată zilele urmatoare ,ori o să merg la cofetarie.
Pentru foaia de blat am amestecat toate ingredientele,am facut o bila de aluat si am pus-o la frigider pentru o ora.
Am curatat merele,le-am razuit,le-am stors de zeama,le-am amestecat cu zaharul si scortisoara.
Eu am folosit o tava mare de 40x28 cm,de aceea a iesit asa subtire.
Puteti sa folositi o tava mai mica daca considerati.
Am întins foaia pe o hârtie de copt ( e foarte sfarâmicioasa) si am transferat-o în tava.
Am pus deasupra merele razuite si bezeaua,
Asa cum am spus,albuşurile nu au vrut sa se bata,asa ca le-am pus asa.
A rezultat un strat subtire de bezea crocanta.Mie mi-a placut.
Am pus tava în cuptorul preîncalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
Cred c-ar fi fost suficient si 35 de minute,dar mi s-a parut blatul cam moale.
Am lasat prajitura sa se raceasca în cuptor ,apoi am taiat-o.