Daca ati testat "n" si "n" aluaturi si fie v-au incantat, fie nici prea, prea nici foarte , foarte, aluatul de la aceste cornuri este FIX ceea ce cautati. Nu am mancat nimic mai bun , mai pufos si mai gustos. Imi venea sa-l mananc crud, faceam ce faceam si mai ciupeam putin.
Cornurile astea le-am mai facut o data , dar n-au apucat sa vada poza finala desi fotografiasem etapele (acum nu le-am mai fotografiat ca stiam ca le am pe undeva prin calculator), pentru ca dispareau cate 4 , cate 5 :-)) , dar nu m-am putut supara pe ei vazand cu ce pofta papa.
Zilele astea mi-am amintit de ele dar...uitasem cum se numesc. Am incercat multe combinatii de denumiri pana am regasit blogul lui Nico, unde le zarisem si prima oara. Atat de frumos si detaliat explicat incat nu ai cum sa dai gres daca le testezi.
Multumesc mult, Nico! :)
Aluat.
Incalzesti usor laptele si pui in el drojdia. Lasi la dospit 5 minute.
Pregatesti intr-un bol faina peste care ai adaugat ouale, zaharul, untul topit si racit si sarea. Adaugi laptele si incepi sa framanti. Vei obtine un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de absorbitie a fainii se poate modifica usor cantitatea , +/- 50 gr - doar daca mai este nevoie.
Dai aluatul la rece si te ocupi de umputuri.
Pui in doua boluri nuca macinata amestecata cu stafidele si coaja rasa, respectiv macul amestecat cu stafidele si coaja rasa.
Prepari un sirop din 150 ml apa si 150 gr zahar pudra , lasi sa fiarba 2-3 minute si imparti egal, fierbinte, in ambele boluri (nu pune de la inceput toata cantitatea de sirop, pune mai putin si adaugi daca e cazul)
Omogenizeaza.
Scoti aluatul de la rece si il imparti in bucati de 32 gr, din care modelezi bilute.
Iei fiecare biluta, o aplatizezi si ii dai o forma elipsoidala. Pui cate o lingurita de umplutura (eu le-am facut intai pe cele cu nuca), intinzi frumos, rulezi si ii dai forma de potcoava.
Asezi cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand loc intre ele.
Cu ajutorul unei pensule le ungi cu galbenus de ou si lasi sa se usuce, iar inainte de a le baga la cuptor le ungi cu albus.
Preincalzesti cuptorul la temperatura de 200 grade si introduci tava cu cornuri. Lasi pana se rumenesc frumos.
In cazul cuptorului meu am lasat pe treapta de la mijloc pana au prins putina culoare pe talpa apoi am mutat tava pe treapta superioara.
Incercati-le macar o data!