Pentru că am găsit la piaţă prune dulci şi dolofane,am zis să fac o tartă simplă şi fără prea multe calorii (mă amagesc,desigur).
Pentru foaia de tarta:
Pentru umplutura:
Pentru uns:
Prunele le-am spalat,le-am scos sâmburii si le-am taiat jumatati,apoi le-am amestecat cu zaharul tos.
Am preparat apoi aluatul de tarta.
Faina am amestecat-o cu sarea,zaharul,apoi am pus untul rece taiat cubulete.
Am amestecat repede pâna am pbtinut o compozitie nisipoasa,apoi am adaugat apa rece.
Apa se pune câte putin pâna aluatul are o consistenta buna.
Am pus aluatul la frigider pentru o ora.
Am întins o foaie pe care am pus-o într-o tava de tarta tapetata,am pastrat putin aluat pentru a-l pune deasupra.
Am pus deasupra foii mascarponele pe care l-am amestecat cu zaharul pudra,iar apoi jumatatile de prune scurse de siropul lasat si presarate cu putina scortisoara.
Deasupra am pus cea de-a doua foaie în care am facut câteva taieturi.
Am uns cu ou(nu e neaparat necesar) si am presarat zahar brun.
Am pus tava în cuptorul preâncalzit pentru 40 de minute.
Pentru ca prunele au lasat cam mult sirop si nu am fost prevazatoare sa pun o tava dedesubt,am scurs putin din siropul lasat.
De aceea nu e prea frumoasa deasupra.
Am lasat-o sa se raceasca,apoi am pudrat cu zahar.
Se serveste rece.