Tartă cu prune

de diaconta in Dulciuri, 30 Iul 2013 | 2999 vizualizari

 

Pentru că am găsit la piaţă prune dulci şi dolofane,am zis să fac o tartă simplă şi fără prea multe calorii (mă amagesc,desigur).

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de tarta:

  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 150 g unt rece
  • 2 linguri apa rece
  • ½ lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 800 g prune(cântarite cu sâmburi)
  • 5 linguri zahar
  • Un praf de scortisoara

Pentru uns:

  • Un ou
  • Zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu prune:

Prunele le-am spalat,le-am scos sâmburii si le-am taiat jumatati,apoi le-am amestecat cu zaharul tos.

Am preparat apoi aluatul de tarta.

Faina am amestecat-o cu sarea,zaharul,apoi am pus untul rece taiat cubulete.

Am amestecat repede pâna am pbtinut o compozitie nisipoasa,apoi am adaugat apa rece.

Apa se pune câte putin pâna aluatul are o consistenta buna.

Am pus aluatul la frigider pentru o ora.

Am întins o foaie pe care am pus-o într-o tava de tarta tapetata,am pastrat putin aluat pentru a-l pune deasupra.

Am pus deasupra foii mascarponele pe care l-am amestecat cu zaharul pudra,iar apoi jumatatile de prune scurse de siropul lasat si presarate cu putina scortisoara.

Deasupra am pus cea de-a doua foaie în care am facut câteva taieturi.

Am uns cu ou(nu e neaparat necesar) si am presarat zahar brun.

Am pus tava în cuptorul preâncalzit pentru 40 de minute.

Pentru ca prunele au lasat cam mult sirop si nu am fost prevazatoare sa pun o tava dedesubt,am scurs putin din siropul lasat.

De aceea nu e prea frumoasa deasupra.

Am lasat-o sa se raceasca,apoi am pudrat cu zahar.

 

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post