Cornuri pufoase pentru micul dejun

de diaconta in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 12180 vizualizari

 

M-au cucerit de când le-am vazut pe blogul „Dragostea în bucate”.Atât de pufoase,atât de cu „vino-ncoa” tocmai potrivite pentru micul dejun.Foarte asemănătoare cu croissantele,cu lapte ori cu ceai,cu unt ori cu dulceaţă,ba chiar de luat la pacheţel.Am sa vă spun şi că e o reţeta deosebit de simplă.
Nu m-am abţinut şi am mâncat aşa fierbinţi scoase din cuptor,dar sunt bune şi dupa ce se răcesc.

 

INGREDIENTE

Pentru cornuri:

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri ulei
  • Vanilie
  • 300 ml apa calduţă

Pentru uns:

  • Un ou
  • Zahar brun
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase pentru micul dejun:

Faina amestecata cu sarea am pus-o într-un vas.

In mijloc am facut o adâncitura,am pus o lingura de zahar,drojdia si jumatate din cantitatea de apa.

Am tras si putina faina peste drojdie,am amestecat usor si am lasat sa dospeasca.

Dupa ce drojdia a dospit,am pus restul de zahar,galbenusurile,uleiul si am framântat pâna am obtinut un aluat elastic ,omogen care nu se lipeste de vas.

Am acoperit cu un servet curat si am lasat la dospit în loc caldut 40 de minute.

Dupa acest timp am pus aluatul pe planseta pe care am presarat faina,am framântat putin,apoi am întins o foaie rotunda,cam de 1 cm grosime.

Am taiat în 16 bucati,mai întâi în patru,apoi în opt si apoi în saisprezece.

Am rulat fiecare bucata începând de la partea mai lata spre vârful triunghiului.

Le-am asezat într-o tava pe hârtie de copt si le-am mai lasat acoperita cam jumatate de ora sa mai creasca.

Le-am uns cu ou si am presarat zahar brun.

 

Le-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

babi5 1

28.11.2014, 10:07

DIANA B 1

31.03.2015, 11:43

Nu stiu daca ti-am mai spus , dar is bestiale

diaconta 1

31.03.2015, 13:57

Diana ar cam trebui sa le fac si eu din nou

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vatruski - reteta traditional ruseasca de bascute cu branza