Melcişori cu măr şi brânză

de diaconta in Dulciuri, 17 Sep 2013 | 6571 vizualizari

 

Pentru că zilele trecute mama a spus că ar vrea nişte melcişori,eu aş fi vrut ceva cu măr şi caramel,iar după ce Gaby a dat tonul aluaturilor dospite cu brânza în compoziţie mi-am adus aminte că făcusem nişte covrigei cu brânza în aluat care au fost foarte fragezi.Deci m-am hotârât,au ieşit nişte melcişori delicioşi.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 250 g brânza de vaci
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • Aproximativ 200 ml lapte
  • 50 g unt sau 2 linguri ulei
  • 10 g drojdie proaspata
  • Vanilie
  • Sare
  • Coaja de lamâie
Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • Scortisoara
  • Un ou pentru uns
Pentru glazura:
  • 1 lamâie
  • Zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcişori cu măr şi brânză:

Am pregatit aluatul.

Am pus drojdia cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut sa dospeasca.

Brânza am amestecat-o cu zaharul ouale ,aromele,untul topit.

Am pus drojdia dospita si faina amestecata cu sarea.

Am framântat cu laptele caldut.

Laptele se adauga treptat,s-ar putea sa nu fie nevoie de tot sau sa mai trebuiasca,asta in functie de consistenta aluatului.

Aluatul nu trebuie sa fie moale ci putin mai ferm cât sa se poata lucra usor cu el.

Am încalzit cuptorul la 40 de grade,am oprit focul si am pus vasul cu coca în cuptor la dospit.

Asta pentru ca eram în criza de timp,oricum la a doua tava mi s-a oprit curentul,doar trebuia sa ma opreasca cineva :)))))))))))

Am curatat merele,le-am scos cotoarele si le-am taiat cu minunata scula primita cadou,care la al treilea mar s-a rupt :))))))))))))mai departe am folosit cutitul din dotare.

Am caramelizat zaharul,am pus untul si am mai lasat putin pe foc.Apoi am pus merele si le-am lasat pâna s-au înmuiat binişor.

La final am presarat scorţisoara.

Dupa ce a dospit aluatul,am întins o foaie,am pus merele,apoi am rulat aluatul.

Am taiat bucati cam de 4 cm si le-am pus în tava pe hârtie de copt asa cum se vede în poza.

Le-am mai lasat cam 10 minute sa dospeasca pâna s-a încalzit cuptorul.Le-am uns cu ou si le-am pus la cuptor pentru 35 – 40 de minute.

Verificati cu o scobitoare când sunt copţi.

Din zahar pudra si zema de lamâie am facut o glazura pe care am pus-o deasupra cât înca erau calduţi.

S-au pastrat la fel de fragezi si a doua zi.A treia n-au mai prins-o ca „e cam buni”.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcişori cu măr şi brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

diaconta 1

20.09.2013, 19:01

Diana foarte buni

mena29 1

03.10.2013, 10:00

Am venit sa-ti spun ca i-am facut si au iesit excelenti! Colega mea,dupa ce a mancat a intrebat de unde i-am cumparat ca vrea si ea) i-am dat reteta

diaconta 1

03.10.2013, 10:55

Mena,buna "adresa" i-ai dat )) ma bucur ca ti-au placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarlota cu fructe