Melcişori cu măr şi brânză

de diaconta in Dulciuri, 17 Sep 2013 | 6893 vizualizari

 

Pentru că zilele trecute mama a spus că ar vrea nişte melcişori,eu aş fi vrut ceva cu măr şi caramel,iar după ce Gaby a dat tonul aluaturilor dospite cu brânza în compoziţie mi-am adus aminte că făcusem nişte covrigei cu brânza în aluat care au fost foarte fragezi.Deci m-am hotârât,au ieşit nişte melcişori delicioşi.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 250 g brânza de vaci
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • Aproximativ 200 ml lapte
  • 50 g unt sau 2 linguri ulei
  • 10 g drojdie proaspata
  • Vanilie
  • Sare
  • Coaja de lamâie
Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • Scortisoara
  • Un ou pentru uns
Pentru glazura:
  • 1 lamâie
  • Zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcişori cu măr şi brânză:

Am pregatit aluatul.

Am pus drojdia cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut sa dospeasca.

Brânza am amestecat-o cu zaharul ouale ,aromele,untul topit.

Am pus drojdia dospita si faina amestecata cu sarea.

Am framântat cu laptele caldut.

Laptele se adauga treptat,s-ar putea sa nu fie nevoie de tot sau sa mai trebuiasca,asta in functie de consistenta aluatului.

Aluatul nu trebuie sa fie moale ci putin mai ferm cât sa se poata lucra usor cu el.

Am încalzit cuptorul la 40 de grade,am oprit focul si am pus vasul cu coca în cuptor la dospit.

Asta pentru ca eram în criza de timp,oricum la a doua tava mi s-a oprit curentul,doar trebuia sa ma opreasca cineva :)))))))))))

Am curatat merele,le-am scos cotoarele si le-am taiat cu minunata scula primita cadou,care la al treilea mar s-a rupt :))))))))))))mai departe am folosit cutitul din dotare.

Am caramelizat zaharul,am pus untul si am mai lasat putin pe foc.Apoi am pus merele si le-am lasat pâna s-au înmuiat binişor.

La final am presarat scorţisoara.

Dupa ce a dospit aluatul,am întins o foaie,am pus merele,apoi am rulat aluatul.

Am taiat bucati cam de 4 cm si le-am pus în tava pe hârtie de copt asa cum se vede în poza.

Le-am mai lasat cam 10 minute sa dospeasca pâna s-a încalzit cuptorul.Le-am uns cu ou si le-am pus la cuptor pentru 35 – 40 de minute.

Verificati cu o scobitoare când sunt copţi.

Din zahar pudra si zema de lamâie am facut o glazura pe care am pus-o deasupra cât înca erau calduţi.

S-au pastrat la fel de fragezi si a doua zi.A treia n-au mai prins-o ca „e cam buni”.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcişori cu măr şi brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

diaconta 1

20.09.2013, 19:01

Diana foarte buni

mena29 1

03.10.2013, 10:00

Am venit sa-ti spun ca i-am facut si au iesit excelenti! Colega mea,dupa ce a mancat a intrebat de unde i-am cumparat ca vrea si ea) i-am dat reteta

diaconta 1

03.10.2013, 10:55

Mena,buna "adresa" i-ai dat )) ma bucur ca ti-au placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere