Un desert deosebit de aromat,pentru mine combinaţia ideală într-un desert este de de brânză dulce şi fructe.Si am folosit fructe deosebit de aromate,caise,zmeură şi vişine.Iniţial am vrut să folosesc doar caise,dar după ce i-am împărtaşit ideea mea lui Vladimir(MotanLaOale),el a întrebat”dar ce ai zice dacă ai folosi mai multe feluri de fructe,nu doar caise”.Zis şi făcut şi-i mulţumesc pentru idee.Rezultatul a fost delicios.
Am folosit foi de placinta proaspete nu congelate.Se lucreaza mai bine cu ele.
Am scos sâmburii vişinelor si caiselor.Caisele le-am taiat în sferturi si am pus 4 linguri de zahar.
La fel si pe vişine am pus 4 linguri de zahar.
Dupa ce au lasat sirop,l-am scurs si am pus cate o lingura de amidon.
Brânza am amestecat-o cu iaurtul,doua oua,3 linguri de zahar,vanilie,stafidele înmuiate în rom si coaja de lamâie.
Am pus doua foi de placinta pe care le-am uns cu unt topit,am pus pe latura mai îngusta brânza si zmeura.Se îndoiesc capetele sa nu iasa umplutura si se ruleaza strâns.
Se iau alte doua foi unse cu unt si se pun vişinele,se îndoiesc marginile si se ruleaza strâns.
Se ia o foaie,se unge cu unt,se pun cele doua rulouri umplute si se face un alt rulou.
Veti întelege mai bine din fotografii etapele descrise.
Am luat alte doua foi pe care am pus brânza si altele pe care am pus caise.
Cele doua rulouri le-am înfasurat iarasi într-o foaie.
In total mi-au iesit trei rulouri pe care le-am pus într-o tava tapetata cu hârtie de copt cu puţina distanta între ele.
Am batut doua oua cu trei linguri de smântâna si le-am pus deasupra.
Am presarat zahar brun si le-am pus în cuptorul preîncalzit 40 de minute sau pâna se rumenesc deasupra.
Le-am lasat sa se raceasca si le-am presarat cu zahar praf.