Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie

de diaconta in Prajituri, 13 Oct 2013 | 7908 vizualizari

 

Cred că denumirea suna destul de sofisticat,dar e o prăjitura deosebit de bună,blatul sfărâmicios şi crema fină ,acrişoară,aromată cu şampanie ,vanilie şi scorţişoară.Nu arată ea prea bine tăiată pentru că am tăiat-o caldă,nu am avut răbdare să se răcească,mă înebunise mirosul de măr şi scorţişoară din bucătărie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de blat:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri smântâna
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Pentru crema:
  • 800 g mere curaţate
  • Sucul de la o lamâie
  • 200 g zahar
  • 150 ml sampanie
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie Dr.Oetker
  • Stafide+rom
  • Zahar brun
  • Scortisoara
  • Pentru finisat:
  • Un mar
  • O lingura miere de albine
  • Zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie:

Crema am preparat-o cu o zi înainte.

Am avut niste mere destul de acrisoare,deci a trebuit mai mult zahar.

Merele curatate le-am taiat cubulete si am pus peste ele zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

Am pus zaharul si sampania si le-am pus sa fiarba pâna s-au înmuiat.

Praful de budinca l-am amestecat cu putina apa rece si l-am pus peste mere.

Am mai lasat pe foc cât sa se îngroase crema,apoi am luat vasul de pe foc.

Am lasat sa se raceasca.

Am pregatit aluatul pentru blat.

De fapt a fost un blat iar deasupra am decupat diferite forme.

Faina am amestecat-o cu sarea,praful de copt,zaharul si untul.

Am pus apoi ouale,vanilia si smântâna.

Am framântat un aluat,nu trebuie sa fie prea tare deoarece este un aluat sfarâmicios.

Am împartit aluatul în doua parti,una mai mare pentru blat si cealalta mai mica pentru formele de pus deasupra.

Am pus aluatul la frigider pentru jumatate de ora.

Dupa acest timp,am întins o foaie si am pus-o într-o tava de 30x20cm tapetata cu hârtie de copt.

Deasupra ei am pus crema de mere.

Am presarat scortisoara,zahar brun si stafidele scurse,  pe care le-am înmuiat cu rom.

Am pus deasupra formele decupate.

Am curatat un mar si l-am taiat felii subtiri.

Feliile de mar le-am dat prin zahar brun si le-am pus deasupra.

Am pus prajitura la cuptor la 190 de grade 40 de minute.

Inainte de a fi gata,am pus miere de albina si zahar brun.

Se taie rece.Eu n-am prea avut rabdare sa astept.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de mere şi şampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea