Ispita ciocolatoasa

de diaconta in Prajituri, 11 Sep 2010 | 9218 vizualizari

 

Ce bine ar fi de m-as putea abtine,dar parca ciocolata se cerea iar combinata cu ceva fructe.....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 400 gr ciocolata cu lapte
  • 250 gr zahar tos
  • 150 gr zahar praf
  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • 600 ml frisca lichida
  • 500 gr Mascarpone
  • 1 plic crema Ole cu gust de capsuni
  • Vanilie Sirop si visine din compot
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ispita ciocolatoasa:

Pentru Blat:

E un blat ciocolatos care tare-mi place.

8 albusuri

5 galbenusuri

300 gr ciocolata cu lapte

200 gr zahar

200 gr faina

100 gr unt

Sare

Ciocolata si untul se topesc in  vase separate.

Galbenusurile se bat cu 100 gr zahar si 2 linguri apa.Albusurile se bat si ele spuma si se adauha restul de zahar.

Untul topit se adauga peste spuma de galbenusuri,la fel si ciocolata topita dupa ce s-a racit .

Adaugam si faina si apoi albusurile,amestecand incet cu o paleta ca sa nu se lase compozitia.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si compozitia obtinuta se pune la cuptor pentru 35 de minute.

 Crema 1:

500 gr mascarpone

3 galbenusuri

50 gr zahar tos

400 ml frisca lichida

150 gr zahar praf

Vanilie

150 ml sirop de compot

1 plic gelatina.

Frisca se bate si se pune la frigider.

Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa rece.

Crema Mascarpone se freaca cu 150 gr zahar praf,pana devine spumoasa.

Galbenusurile se amesteca cu 50 gr zahar tos,vanilia si 150 ml sirop de compot si se pune pe aburi.Se amesteca pana cand are consistenta unei smantani(cam 20 de minute)

Gelatina se incalzeste pe bain marine si apoi se pune peste crema de galbenusuri racita,apoi compozitia se adauga peste crema de mascarpone .

Incorporam incet si frisca batuta si lasam la frigider.

 Crema 2:

1 plic Crema Ole cu gust de capsuni

100 ml frisca lichida

150 ml sirop din compot de visine

150 ml lapte

Se amesteca toate si se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa.

Asamblare:

Peste blat se pune jumatate din Crema de mascarpone,visine din compot,apoi Crema 2 si cealalta jumatate de Crema Mascarpone.

 Pentru ornat am topit ciocolata cu frisca lichida,am glazurat cateva visine din compot(tare mi-a placut efectul) si cam atat…….

 

TIPS-URI

1

Blatul trebuie sa iasa precum o ciocolata molcuta,sa nu va faceti probleme ,nu va creste foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ispita ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de duminica