Cam ciudat am denumit-o,dar nu stiam cum sa-i zic.
200 ml lapte se amesteca cu 100 gr zahar si se aromatizeaza cu vanilie si coaja de lamaie.
Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar si 1 lingurita de faina.
Ouale se amesteca cu restul de zahar pana se face spuma.
Se cerne faina intr-un castron,se pune putina sare.Se topeste untul.
Laptele se incalzeste.
Galbenusurile batute si maiaua dospita se pun peste faina.Se framanta adaugandu-se incet untul topit si laptela caldut.Dupa ce se framanta putin se adauga si uleiul cate putin.
Daca este nevoie mai adaugati lapte caldut,pana se obtine un aluat elastic usor de framantat,dar nu prea moale.
Se framanta cam 30 de minute si apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura:
Branza de vaci de amesteca cu un ou,zahar vanilat ,3 linguri de zahar si coaja de lamaie.
Stafidele se pun la inmuiat cu putin rom,apoi se scurg si se pun in branza.
Dupa ce aluatul a dospit se intinde o foaie cam de 1 cm si se pune branza.Se ruleaza mai intai ca si pentru cozonac,iar apoi se face o spirala.
Se aseaza in forma de tort si se mai lasa 20 de minute sa mai creasca si in tava.
Se unge cu galbenus de ou si se pune in cuptorul incins pentru 45 de minute.
Se pudreaza cu zahar pudra si eu am pus deasupra si niste peltea de coarne foarte buna .
Pentru ca mi-a mai ramas aluat ,am facut si niste cozonacei cu scortisoara si zahar brun.