Noua ne place ca in piftie sa fie foarte multa carne si morcov.
Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala de 10 litri,care se umple cu apa.Se lasa sa fiarba un clocot pentru a se face spuma care se culege cu o spumiera.Apoi se adauga sarea si se lasa sa fiarba la foc foarte mic...
Blat:
Ouale se separa.Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga si laptele cate putin mixand in continuare pana cand se obtine o spuma densa.
Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina,grisul,cacaua,praful de copt.Apoi se adauga in amestecul de galbenusuri.Dupa...
Puii i-am luat partial dezosati (din cei pregatiti pentru umplut).Am mai indepartat aripioarele si l-am desfacut,avand grija ca pielea sa-mi ramana intreaga,deoarece avem nevoie de ea pentru rulat.Am taiat din carnea de pe piept si pulpe si am distribuit-o uniform pe toata suprafata pielii.
Se...
Cotletul e de preferat sa fie mai subtirel.
Cu ajutorul unui cutit se face o taietura prin mijlocul cotletului,apoi incercam sa facem un "buzunar" in care vom pune umplutura.
La fel procedam si cu muschiuletul de porc.
Se condimenteaza cotletul si muschiuletul ,se presara cu...
Se pregateste compozitia obisnuita pentru chiftele.Se fac niste bilute mai marisoare,iar in mijloc se face o adancitura,in care vom pune ....surprizele.Pentru inceput punem doar morcovul,eu am folosit morcovei mici congelati.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la...
Ouale se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga untul moale si mierea de albine .
Amestecul se pune cateva minute pe baie de aburi pana cand zaharul si untul se topesc.
Se ia de pe aburi se se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,vanilia si coaja de lamaie.
Apoi se...
Untul se amesteca cu zaharul si vanilia pana cand se obtine o crema pufoasa.Se separa albusul de galbenus.
Galbenusurile se incorporeaza pe rand in crema de unt.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se va obtine un aluat de o consistenta delicata.
Nuca si alunele se prajesc si...
Varza se spala si se taie fideluta.Morcovii se curata si se taie rondele dar si fasii mai lunguiete.Carnatul se taie felioare.
Intr-o oala se pune apa la fiert.Se adauga varza,morcovii si carnatul.Se lasa sa fiarba,iar cand sunt aproape fierte se adauga o crenguta de cimbru,orezul...
Blatul:
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga pe rand cele sase linguri de zahar,batand in continuare.La fel se procedeaza cu cele sase galbenusuri,se incorporeaza pe rand.
Adaugam si zaharul vanilat.La final punem Crema Ole cu gust de capsuni si...
Biscuiti se sfarma marunt,dar se lasa si bucatele mai mari.
Stafidele se inmoaie in putin rom.
Zaharul se pune la caramelizat,cand capata culoarea maronie se pune margarina si apa.Se fierbe pana cand se topeste zaharul.
Biscuitii se amesteca cu cacaua,vanilia,stafidele si romul in care...
Se face un amestec de condimente,mustar,sos de soia,rozmarin si se pune carnea la marinat pana a doua zi.
A doua zi,se pune intr-un vas de lut,in care am pus putin ulei,impreuna cu morcovi,usturoi si apa cat sa acopere carnea.
Se pune la cuptor,aproximativ o ora.Cand este de jumatate fiarta...
Biscuitii se sfarma marunt,avand grija sa lasam si bucatele mai mari.Stafidele se pun la inmuiat in rom.Nucile,alunele si rahatul se taie bucatele mici.
Zaharul se pune la caramelizat,iar cand a capatat o culoare frumoasa maronie se adauga untul si 500 ml apa.Se lasa sa fiarba pana cand se...
Clatite pufoase reteta
Iaurtul se amesteca cu zaharul,ouale,untul topit si zaharul vanilat.
In alt vas se amesteca faina,praful de copt,bicarbonatul,sarea.
Amestecul de iaurt se toarna peste faina,amestecand usor,astfel incat sa ramana niste cocoloase de faina.Acestea se vor desface si...
Carne de porc se taie bucati mai mari.
Intr-o cratita se incinge putina untura si se pune carnea.Se lasa sa se prajeasca pana cand se rumeneste putin,se pun doi catei de usturoi taiati felii si o jumatate de cana de apa.Se lasa sa fiarba ,cand este fiarta de jumatate se adauga si...
Carnea de porc trebuie sa aiba si suficienta grasime,altfel carnatii de casa vor fi prea uscati.
Carnea se toaca mai mare (noua ne-a tocat-o la magazin,asa ca am scapat de o parte din munca).
Usturoiul se curata si se zdrobeste.
Se amesteca carnea si in mijlocul ei se face o...
Se pun pastele la fiert in apa cu sare.
Varza se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.Se sareaza putin,se stoarce de zeama si se pune intr-o cratita cu ulei la calit.
Se lasa pe foc pana cand se inmoaie suficient.Se potriveste de sare,piper si se adauga mararul tocat marunt....
Rosiile se oparesc in apa fierbinte,se scot si se pun in apa rece.Apoi se curata de coaja.
Se taie un capacel si se golesc de continut.Feliile de prosciuto se aseaza cate doua ,in cruce,iar deasupra se aseaza cate o rosie.
In fiecare rosie se sparge cate un ou.Se presara cu sare,piper,se...
Zarzavatul se curata si se taie cubulete.Carnea se spala,se taie bucati si se pune sa iarba in apa cu putina sare.
Orezul se pune la fiert separat.
Intr-o cratita se pune putin ulei si se soteaza zarzavatul.Cand carnea este fiarta de trei sferturi se pune si zarzavatul.Se mai lasa la fiert....
N-am precizat cantitati,acestea fiind infunctie de cate dorim sa facem.Nu pot fi prea multe pentru ca nu se pot pastra prea mult timp.
Se rupe codita ciupercilor,pentru a face loc umpluturii.Se spala si se scurg bine de apa.Se umplu ciupercile cu pate de ficat.
Intr-un vas se amesteca faina...
Merele se curata si se taie felii mari.Pentru a nu se oxida,se stropesc cu putina zeama de lamaie.
Pregatim caramelul.
Zaharul se pune la caramelizat.Cand a capatat o culoare maronie,se adauga untul,laptele evaporat si frisca.Se lasa pe foc pana cand caramelul va capata o textura...
Am folosit pulpe de pui dezosate si fara piele(mie nu-mi place pielea puiului,chiar daca uneori e utila)
Pulpele se condimenteaza.Pe fiecare bucata se pune o felie de sunca taraneasca si o felie de cascaval.Se ruleaza si se inveleste cu o felie de bacon.
Morcovul se curata si se taie...
Soia se pune la inmuiat cu putina apa calduta.Orezul se spala.Ceapa se curata si se taie marunt.
Ciupercile se curata,se taie felii si se prajesc in ulei cu putina ceapa.
In alta cratita se pune putin ulei,se adauga ceapa si morcovul curatat si razuit.
Dupa ce acestea s-au prajit...
Legumele se pun la fiert in apa cu sare 10 minute.Sunca si ciupercile se taie felii.
Din cele doua galbenusuri si ulei se face o maioneza.Apoi se adauga cele doua linguri de smantana,se condimenteaza si se adauga amestecul de legume rece,
Gataaaaaaaaaa.....a durat mult?
Se serveste rece...
Ceafa de porc se taie felii mai grosute(daca sunt prea subtiri va iesi o friptura uscata)se condimenteaza si se lasa pana a doua zi la frigider.
Morcovii si ceapa se curata si se taie felii mari si se pun intr-o tava cu ulei.Peste patul de morcovi si ceapa se pun feliile de ceafa.Se presara...
Din carne tocata,pesmet,cartof,ou,usturoi facem o compozitie de chiftele.Condimentam si adaugam verdeata.Facem bilute mici pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le punem in cuptorul fierbinte pana cand se rumenesc frumos.Cateva bucati le-am tavalit prin seminte de susan....
Mod de preparare:
Untul se pune intr-o craticioara pe foc.Cand s-a topit,se adauga toata fiana odata si se amesteca energic pentru a nu se lega de cratita.Se lasa inca 3-4 minute si apoi se stinge cu laptele rece,turnat cate putin.Se amesteca continuu pana cand coca se dezlipeste de...
Pentru blatul de cacao: Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu un praf de sare,pana cand se obtine o spuma tare.Apoi se adauga zaharul pe rand(retinem doar 2 linguri din cele 170 gr) mixand in continuare. Galbenusurile se bat cu cele 2 linguri de zahar,uleiul si esenta de rom,apoi se pun...
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de cu seara.
Dis de dimineata se pune la fiert in apa cu putina sare,morcovi si ceapa uscata.Se fierbe destul de multisor.Se strecoara de zeama,se lasa sa se raceasca,apoi se pune in robot si se mixeaza.
Se adauga cate putina apa cu vegeta,pana cand se...
Cartofii se fierb in coaja,dar nu chiar de tot.Telemeaua se razuieste.
Ouale se bat spuma si se adauga smantana,condimentele si telemeaua razuita.
Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.Ouale batute se amesteca cu cartofii,se pun intr-un vas de yena si deasupra se razuieste...
Crema Mascarpone se amesteca cu 100 gr zahar pudra si se adauga untul moale cate putin.
Biscuiti se sfarama marunt (eu i-am pus in robot).
Zaharul tos se pune pe foc sa se caramelizeze si cand a capatat o culoare usor maronie,se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba,pana cand se topeste...
Piftie
Noua ne place ca in piftie sa fie foarte multa carne si morcov. Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala de 10 litri,care se umple cu apa.Se lasa sa fiarba un clocot pentru a se face spuma care se culege cu o spumiera.Apoi se adauga sarea si se lasa sa fiarba la foc foarte mic...
La multi ani 2011!!!!!!
Blat: Ouale se separa.Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga si laptele cate putin mixand in continuare pana cand se obtine o spuma densa. Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate: faina,grisul,cacaua,praful de copt.Apoi se adauga in amestecul de galbenusuri.Dupa...
Rulada de pui
Puii i-am luat partial dezosati (din cei pregatiti pentru umplut).Am mai indepartat aripioarele si l-am desfacut,avand grija ca pielea sa-mi ramana intreaga,deoarece avem nevoie de ea pentru rulat.Am taiat din carnea de pe piept si pulpe si am distribuit-o uniform pe toata suprafata pielii. Se...
Cotlet si muschiulet de porc umplut
Cotletul e de preferat sa fie mai subtirel. Cu ajutorul unui cutit se face o taietura prin mijlocul cotletului,apoi incercam sa facem un "buzunar" in care vom pune umplutura. La fel procedam si cu muschiuletul de porc. Se condimenteaza cotletul si muschiuletul ,se presara cu...
Chiftelute cu ....surprize
Se pregateste compozitia obisnuita pentru chiftele.Se fac niste bilute mai marisoare,iar in mijloc se face o adancitura,in care vom pune ....surprizele.Pentru inceput punem doar morcovul,eu am folosit morcovei mici congelati. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la...
Foi cu miere de albine
Ouale se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga untul moale si mierea de albine . Amestecul se pune cateva minute pe baie de aburi pana cand zaharul si untul se topesc. Se ia de pe aburi se se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,vanilia si coaja de lamaie. Apoi se...
Fursecuri cu nuci si alune
Untul se amesteca cu zaharul si vanilia pana cand se obtine o crema pufoasa.Se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se incorporeaza pe rand in crema de unt.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se va obtine un aluat de o consistenta delicata. Nuca si alunele se prajesc si...
Ciorba de varza acra cu afumatura
Varza se spala si se taie fideluta.Morcovii se curata si se taie rondele dar si fasii mai lunguiete.Carnatul se taie felioare. Intr-o oala se pune apa la fiert.Se adauga varza,morcovii si carnatul.Se lasa sa fiarba,iar cand sunt aproape fierte se adauga o crenguta de cimbru,orezul...
Prajitura ROZ
Blatul: Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga pe rand cele sase linguri de zahar,batand in continuare.La fel se procedeaza cu cele sase galbenusuri,se incorporeaza pe rand. Adaugam si zaharul vanilat.La final punem Crema Ole cu gust de capsuni si...
Bombite de biscuiti
Biscuiti se sfarma marunt,dar se lasa si bucatele mai mari. Stafidele se inmoaie in putin rom. Zaharul se pune la caramelizat,cand capata culoarea maronie se pune margarina si apa.Se fierbe pana cand se topeste zaharul. Biscuitii se amesteca cu cacaua,vanilia,stafidele si romul in care...
Piept de porc cu orez si ciuperci
Se face un amestec de condimente,mustar,sos de soia,rozmarin si se pune carnea la marinat pana a doua zi. A doua zi,se pune intr-un vas de lut,in care am pus putin ulei,impreuna cu morcovi,usturoi si apa cat sa acopere carnea. Se pune la cuptor,aproximativ o ora.Cand este de jumatate fiarta...
Rulada cu biscuiti
Biscuitii se sfarma marunt,avand grija sa lasam si bucatele mai mari.Stafidele se pun la inmuiat in rom.Nucile,alunele si rahatul se taie bucatele mici. Zaharul se pune la caramelizat,iar cand a capatat o culoare frumoasa maronie se adauga untul si 500 ml apa.Se lasa sa fiarba pana cand se...
Clatite pufoase reteta sau....pancakes
Clatite pufoase reteta Iaurtul se amesteca cu zaharul,ouale,untul topit si zaharul vanilat. In alt vas se amesteca faina,praful de copt,bicarbonatul,sarea. Amestecul de iaurt se toarna peste faina,amestecand usor,astfel incat sa ramana niste cocoloase de faina.Acestea se vor desface si...
Pomana porcului
Carne de porc se taie bucati mai mari. Intr-o cratita se incinge putina untura si se pune carnea.Se lasa sa se prajeasca pana cand se rumeneste putin,se pun doi catei de usturoi taiati felii si o jumatate de cana de apa.Se lasa sa fiarba ,cand este fiarta de jumatate se adauga si...
Carnati de casa
Carnea de porc trebuie sa aiba si suficienta grasime,altfel carnatii de casa vor fi prea uscati. Carnea se toaca mai mare (noua ne-a tocat-o la magazin,asa ca am scapat de o parte din munca). Usturoiul se curata si se zdrobeste. Se amesteca carnea si in mijlocul ei se face o...
Paste cu varza (de post)
Se pun pastele la fiert in apa cu sare. Varza se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.Se sareaza putin,se stoarce de zeama si se pune intr-o cratita cu ulei la calit. Se lasa pe foc pana cand se inmoaie suficient.Se potriveste de sare,piper si se adauga mararul tocat marunt....
Rosii cu ...surprize
Rosiile se oparesc in apa fierbinte,se scot si se pun in apa rece.Apoi se curata de coaja. Se taie un capacel si se golesc de continut.Feliile de prosciuto se aseaza cate doua ,in cruce,iar deasupra se aseaza cate o rosie. In fiecare rosie se sparge cate un ou.Se presara cu sare,piper,se...
Ciorba a la grec de vitel
Zarzavatul se curata si se taie cubulete.Carnea se spala,se taie bucati si se pune sa iarba in apa cu putina sare. Orezul se pune la fiert separat. Intr-o cratita se pune putin ulei si se soteaza zarzavatul.Cand carnea este fiarta de trei sferturi se pune si zarzavatul.Se mai lasa la fiert....
Ciuperci umplute pane
N-am precizat cantitati,acestea fiind infunctie de cate dorim sa facem.Nu pot fi prea multe pentru ca nu se pot pastra prea mult timp. Se rupe codita ciupercilor,pentru a face loc umpluturii.Se spala si se scurg bine de apa.Se umplu ciupercile cu pate de ficat. Intr-un vas se amesteca faina...
Prajitura cu mere si caramel
Merele se curata si se taie felii mari.Pentru a nu se oxida,se stropesc cu putina zeama de lamaie. Pregatim caramelul. Zaharul se pune la caramelizat.Cand a capatat o culoare maronie,se adauga untul,laptele evaporat si frisca.Se lasa pe foc pana cand caramelul va capata o textura...
Pulpe de pui umplute
Am folosit pulpe de pui dezosate si fara piele(mie nu-mi place pielea puiului,chiar daca uneori e utila) Pulpele se condimenteaza.Pe fiecare bucata se pune o felie de sunca taraneasca si o felie de cascaval.Se ruleaza si se inveleste cu o felie de bacon. Morcovul se curata si se taie...
Sarmalute cu soia si pasat(de post)
Soia se pune la inmuiat cu putina apa calduta.Orezul se spala.Ceapa se curata si se taie marunt. Ciupercile se curata,se taie felii si se prajesc in ulei cu putina ceapa. In alta cratita se pune putin ulei,se adauga ceapa si morcovul curatat si razuit. Dupa ce acestea s-au prajit...
Salata aperitiv
Legumele se pun la fiert in apa cu sare 10 minute.Sunca si ciupercile se taie felii. Din cele doua galbenusuri si ulei se face o maioneza.Apoi se adauga cele doua linguri de smantana,se condimenteaza si se adauga amestecul de legume rece, Gataaaaaaaaaa.....a durat mult? Se serveste rece...
Ceafa de porc la cuptor
Ceafa de porc se taie felii mai grosute(daca sunt prea subtiri va iesi o friptura uscata)se condimenteaza si se lasa pana a doua zi la frigider. Morcovii si ceapa se curata si se taie felii mari si se pun intr-o tava cu ulei.Peste patul de morcovi si ceapa se pun feliile de ceafa.Se presara...
Chiftelute in sos de ceapa
Din carne tocata,pesmet,cartof,ou,usturoi facem o compozitie de chiftele.Condimentam si adaugam verdeata.Facem bilute mici pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le punem in cuptorul fierbinte pana cand se rumenesc frumos.Cateva bucati le-am tavalit prin seminte de susan....
Rulada cu branza si telina
Mod de preparare: Untul se pune intr-o craticioara pe foc.Cand s-a topit,se adauga toata fiana odata si se amesteca energic pentru a nu se lega de cratita.Se lasa inca 3-4 minute si apoi se stinge cu laptele rece,turnat cate putin.Se amesteca continuu pana cand coca se dezlipeste de...
Tort pentru MAMA
Pentru blatul de cacao: Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu un praf de sare,pana cand se obtine o spuma tare.Apoi se adauga zaharul pe rand(retinem doar 2 linguri din cele 170 gr) mixand in continuare. Galbenusurile se bat cu cele 2 linguri de zahar,uleiul si esenta de rom,apoi se pun...
Fasole batuta de post
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de cu seara. Dis de dimineata se pune la fiert in apa cu putina sare,morcovi si ceapa uscata.Se fierbe destul de multisor.Se strecoara de zeama,se lasa sa se raceasca,apoi se pune in robot si se mixeaza. Se adauga cate putina apa cu vegeta,pana cand se...
Cartofi frantuzesti cu ... pulpe de pui
Cartofii se fierb in coaja,dar nu chiar de tot.Telemeaua se razuieste. Ouale se bat spuma si se adauga smantana,condimentele si telemeaua razuita. Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.Ouale batute se amesteca cu cartofii,se pun intr-un vas de yena si deasupra se razuieste...
Rulada cu caramel si mascarpone
Crema Mascarpone se amesteca cu 100 gr zahar pudra si se adauga untul moale cate putin. Biscuiti se sfarama marunt (eu i-am pus in robot). Zaharul tos se pune pe foc sa se caramelizeze si cand a capatat o culoare usor maronie,se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba,pana cand se topeste...