Imi era dor de o mancarica mai lejera,am ales conopida ,hribi si salata de sfecla rosie.
Pentru salata de sfecla: sfecla rosie hrean otet,sare
Conopida se spala,se desface buchetele si se fierbe al dente in apa cu putina sare.Se ia de pe foc si se strecoara.
Se prepara un sos din unt,faina,lapte si smantana.
Se pune untul intr-o cratita,cand s-a topit se adauga faina si se amesteca.Se adauga apoi laptele si smantana si se condimenteaza. Cand s-a racorit putin se razuieste cascavalul.
Se tapeteaza un vas de ceramica.se aseaza conopida,se presara marar si se toarna sosul deasupra.
Peste sos se presara pesmet si parmezan razuit.
Se pune la cuptor pentru 15 minute.
Langa conopida m-am gandit ca merge o garnitura de hribi si salata de sfecla rosie.
Sfecla se fierbe si se da pe razatoarea mare.Se amesteca cu hreanul razuit si el.
Se condimenteaza cu sare si otet cu putina apa,dupa gustul fiecaruia.
De cand am facut salata de sfecla ,o mananc in combinatie cu orice.