Cornulete fragede

de diaconta in Prajituri, 9 Oct 2010 | 30669 vizualizari

 

Migaloase dar....delicioase aceste cornulete.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr Mascarpone
  • 250 gr unt
  • 450 gr faina
  • 50 gr zahar tos
  • 1/4 plic praf de copt
  • 2 vanilii
  • esenta de migdale
  • lamaie
  • 50 gr alune si nuci
  • 50 gr zahar brun

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Se face un aluat din crema Mascarpone,unt,zahar,faina si praful de copt.Se pun aromele: vanilie,lamaie,3-4 picaturi esenta migdale.

Se imparte in patru parti egale,se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 1-2 ore.

Nuca si alunele se prajesc si se macina.

Se intinde aluatul in forma de cerc .

Se taie doua bucati de hartie de copt.Se pune aluatul intins pe una dintre hartii si se presara cu zahar brun si amestec de nuca si alune.Se pune cealalta bucata de hartie de copt deasupra si se da cu sucitoarea peste ea.Astfel zaharul si nuca vor patrunde in aluat.

Se intoarce foaia cu partea cu nuca dedesupt (ajutandu-ne de hartia de copt.

Se taie cam 12 triunghiuri,care se ruleaza in forma de cornulet,incepand cu partea mai lata inspre varf.

Se pun in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

Nu trebuie coapte prea mult,doar pana sa rumenesc putin deasupra.

Cornuletele astea sunt fragede si delicioase.

Am mai facut reteta cu crema Philadelphia,dar cu Mascarpone sunt muuuuuuuult mai bune.

Pentru ca nu au ou in compozitia,vor fi chiar mai bune peste 2-3 zile.....eu n-am reusit sa le pastrez atat,chiar daca am facut portie dubla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

diaconta 1

17.10.2012, 15:42

Cris,aluatul cu Mascarpone sau cu crema Philadelphia iese foarte fraged.
La fel ca si coca asta http://www.bucataras.ro/retete/boccelute-delicioase-29191.html,mai mare dragul sa lucrezi cu ea

Cris2711 1

17.10.2012, 15:47

Dia acum nu am nici Mascarpone, nici Philadelphia in casa,dar ma bate gandul sa le prepar pe sambata

diaconta 1

17.10.2012, 16:17

Cris,sigur o sa va placa si eu vreau sa le fac iarasi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie