Migaloase dar....delicioase aceste cornulete.
Se face un aluat din crema Mascarpone,unt,zahar,faina si praful de copt.Se pun aromele: vanilie,lamaie,3-4 picaturi esenta migdale.
Se imparte in patru parti egale,se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 1-2 ore.
Nuca si alunele se prajesc si se macina.
Se intinde aluatul in forma de cerc .
Se taie doua bucati de hartie de copt.Se pune aluatul intins pe una dintre hartii si se presara cu zahar brun si amestec de nuca si alune.Se pune cealalta bucata de hartie de copt deasupra si se da cu sucitoarea peste ea.Astfel zaharul si nuca vor patrunde in aluat.
Se intoarce foaia cu partea cu nuca dedesupt (ajutandu-ne de hartia de copt.
Se taie cam 12 triunghiuri,care se ruleaza in forma de cornulet,incepand cu partea mai lata inspre varf.
Se pun in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Nu trebuie coapte prea mult,doar pana sa rumenesc putin deasupra.
Cornuletele astea sunt fragede si delicioase.
Am mai facut reteta cu crema Philadelphia,dar cu Mascarpone sunt muuuuuuuult mai bune.
Pentru ca nu au ou in compozitia,vor fi chiar mai bune peste 2-3 zile.....eu n-am reusit sa le pastrez atat,chiar daca am facut portie dubla.