Pentru ca e Sarbatoarea Castanelor in orasul meu,mi-am propus sa fac un dulce cu castane.
Pentru blat:
Miezul de nuca si alunele se prajesc,apoi se macina.
Se bat albusurile spuma cu 2 linguri de apa si se adauga pe rand zaharul.
Cand am obtinut o spuma stralucitoare,incorporam pe rand galbenusurile.
Adaugam faina,praful de copt cacaua,alunele si nucile,amestecand usor cu lingura ca sa nu se lase albusurile.
Compozitia astfel obtinuta,se pune intr-o forma de tort tapetata si se da la cuptor 35 minute.
Crema de castane:
Se amesteca untul foarte bine si se adauga piureul de castane cate-o lingura.
Am pus si cateva alune in aceasta crema.
Crema de ciocolata:
Ciocolata se rupe bucati si se pune pe foc impreuna cu frisca.Frisca trebuie doar incalzita,nu trebuie sa fiarba.Se ia de pe foc si se amesteca bine pana cand se topeste toata ciocolata.
Se pune la frigider pentru 1 ora si apoi se bate cu mixerul pana cand se obtine o spuma.
Blatul se taie in trei si se insiropeaza.
Se pune prima foaie un rand de crema de castane si unul de crema de ciocolata.
Se pune a doua foaie si in continuare cele doua creme.
Din crema de ciocolata am pastrat putina pentru a acoperi tortul.
Am ornat cu nuci,alune si frisca.