publicat la 23.10.2019
publicat la 10.10.2019
publicat la 23.04.2019
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Paste multicolore cu vinete şi ciuperci
Galbiorii îi curatasem si-i prajisem cu o zi inainte.Puteti folosi orice fel de ciuperci. Fierbem pastele in apa cu sare si putin ulei.Le scurgem si le lasam deoparte. Taiam vânata in felii subtiri.Presaram sare si lasam pe un plan înclinat ca sa se scurga lichidul.Stergem...
Chifteluţe de dovlecel cu cremǎ de brânză
Dovlecelul l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari.L-am sarat si l-am stors într-un prosop.Ceapa puteti s-o taiati foarte marunt,eu am razuit-o fin. Am adaugat apoi restul ingredientelor si am format chiftelute pe care le-am asezat într-o tava în care am pus hartie de copt....
Tartă crocantă cu fructe
Am pregatit mai întâi blatul de tarta.Faina în care am pus un praf de sare si zaharul,am amestecat-o cu untul si untura rece,pana am obtinut un aluat nisipos.Am adaugat apoi galbenusurile,smantana si bicarbonatul stins cu putina lamaie. Am framantat un aluat omogen,l-am...
Pulpă de curcan cu cartofi noi la cuptor ~ 300~
Am pregatit separat carnea si cartofii. Dupa cum am vazut la doamna Maria,sunt la moda morcoveii astia,mini-carote,asa ca am pus si eu,sa vina Gaby sa zica „iar carotzii astia,v-ati facut iepuri?”. Inca nu,dar cine stie. Mai intai am scos osul sin pulpa,se va praji mult...
Chec cu vişine şi căpşuni
Vişinele se scurg de sirop.Capşunii se presara cu putin zahar si se taie daca sunt prea mari. Mixam ouale cu zaharul si putina sare.Adaugam iaurtul,apoi uleiul si aromele. Incorporam si faina,amestecand cu o paleta. Punem jumatate din compozitie in forma tapetata si punem...
Espresso panna cotta
Gelatina o punem la hidratat in laptele rece. Cafeaua o amestecam cu zaharul si o fierbem pana cand se topeste zaharul.Luam de pe foc,punem frisca amestecand,punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere.Nu o fierbem. Luam vasul de pe foc,incalzim gelatina(nu o fierbem) si o...
Spaghete cu carne de porc
Pregatim mai intai sosul.Intr-o cratita punem putin ulei si calim ceapa taiata marunt si morcovul razuit.Cand acestea s-au inmuiat,punem putina boia de ardei si adaugam carnea.Amestecam pana cand carnea se deschide la culoare si este prajita. Condimentam si punem putina apa(150 ml).Adaugam...
Conopidă gratinată
Conopida se desface bucatele,se spala si se fierbe in apa cu sare.Nu trebuie fiarta prea mult.Se scurge de apa. Ouale se bat impreuna cu smantana si laptele.Condimentam cu sare si piper.Punem si o parte din mararul verde tocat in amestecul de ou. In vasul pe care l-am uns cu unt,asezam...
Cartofi cu brânză la cuptor
Cartofii se curata si se taie rondele mai grosute(0.5 cm).Ceapa se curata si se taie solzi. Ungem un vas cu unt.Mai lasam cateva bucati de unt pe fundul vasului.Amestecam smantana cu laptele.Peste cartofii amestecati cu ceapa punem condimentele,apoi turnam smantana cu laptele si amestecam....
Cuib de viespi
Se pregateste o maia din drojdie,zahar,faina si lapte caldut.Se lasa sa dospeasca. Faina se cerne impreuna cu sarea.Se adauga celelalte ingrediente,laptele si apa calduta pe rand.Framantam un aluat care sa nu fie nici prea moale.dar nici tare.Se framanta foarte mult pana cand obtinem un aluat...
Salată de gălbiori cu maioneză
Am folosit gălbiorii pusi la pastrare în toamna,dupa reteta de aici. Gălbiorii se scot din saramura si se lasa în apa sa iasa sarea. Din galbenusul de ou,ulei si putina sare se face maioneza. Ciupercile se scurg de apa într-o sita.Se taie marunt se pune usturoiul...
Desert cu căpşuni
Capsunii se taie bucati si se pun cu zahar sa lase sirop.Pastram cativa pentru decor. Se pregateste compozitia pentru foaia de rulada.De fapt acestea sunt niste clatite uriase,coapte in tava grill(de forma patrata). Se amesteca toate ingredientele.Va trebui sa obtinem o compozitie ceva mai...
Shepherd’s Pie
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei.Carnea se taie cubulete(puteti sa folositi carnea tocata,eu am preferat s-o tai bucati).Cand ceapa a devenit sticloasa,se ia cratita de pe foc si se pune boiaua.Se pune din nou pe foc si se adauga carnea.Se lasa sa se prajeasca pana cand se deschide la...
Guguluf cu lamâie şi afine
Untul se mixeaza cu zaharul.Se adauga pe rand cele 4 oua,mixand bine dupa fiecare.Adaugam faina amestecata cu sarea si praful de copt.Punem esenta de vanilie si coaja de lamaie optional. Luam separat 3 linguri de compozitie. In compozitia ramasa punem o lingura de mac si afinele si...
Chifle cu susan
Drojdia se lichefiaza cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca. Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol.Se face o adancitura la mijloc in care se pune untul topit si racit si drojdia dospita. Se pune apa calduta cate putin si se framanta...
Dovlecel umplut cu brânză
Dovleceii se taie in doua pe lungime.Se scoate miezul si se condimenteaza.Se presara si putin marar verde. Morcovii se taie rondele foarte subtiri.Ceapa verde se taie marunt.Miezul dovlecelului se taie cubulete. Morcovii se calesc in putin ulei.Se adauga ceapa verde si miezul de dovlecel.Se...
Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac
Pregatim mai intai spanacul.Usturoiul zdrobit si taiat marunt il calim putin in ulei.Doar cat sa dea gust.Punem apoi spanacul scurs si taiat marunt.Adaugam smantana,apoi condimentam.Mai lasam putin sa prinda gust spanacul. Luam de pe fos si lasam sa se racoreasca. Foaia de foietaj o mai...
Îngheţată cu portocale şi sirop de grenadine
Galbenusurile la amestecam cu zaharul vanilat si cele doua linguri de zahar.Sucul de portocale il amestecam cu siropul de grenadine si zeama de lamaie.Siropul de grenadine are o culoare rosu intens si va intensifica culoarea data de sucul de portocale.Incalzim siropul,apoi il amestecam cu...
Poftiţi la plăcinteeeeeeeeeeeee!!!!! Cu urdă sau caş cu verdeţuri
Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca. Faina cernuta se amesteca cu sarea,se pune drojdia si se framanta cu lapte si apa calduta.Daca framantam doar cu lapte,aluatul va fi prea elastic si nu vrem asta.Daca folosim si apa la framantat,placintele se...
Îngheţată cu mentă şi ciocolată
Frisca se mixeaza foarte bine.Se adauga laptele condensat,zeama de lamaie si siropul concentrat de menta.Se amesteca usor pana cand se omogenizeaza totul. Se pune ciocolata taiata bucati.Se amesteca si se pune la congelator. Nu e nevoie sa mai amestecati in ea,va fi ca o spuma usoara si...
Omletă rulată
Ouale se bat foarte bine pana se omogenizeaza.Se adauga sare si piper.Sunca si cascavalul se taie cubulete.Se taie si ceapa verde si mararul. Intr-o tigaie punem putin ulei.Cu un servetel ungem si marginile tigaii cu ulei. Prajim putin ceapa si sunca.Daca nu doriti sariti peste etapa...
Ruladă de pui cu legume
Pulpele de pui se bat putin ,se condimenteaza si se lasa la frigider. Pieptul de pui se taie marunt sau se toaca.Eu am preferat sa-l tai.Se condimenteaza. Morcovii si mazarea se fierb de jumatate. Ceapa se taie marunt si se pune la prajit impreuna cu ciupercile in putin ulei.Se adauga...
Miel umplut
Eu am avut un miel foarte micut,abia daca avea gust de miel carnea. Mielul se spala,se curata de eventualele firisoare de blana.Pe langa picior,se face o despartitura,un „buzunar”,desfacand cu griga pielea de catre coaste.Daca totusi se rupe,puteti sa-l coaseti cu ata,nu este nici...
Pască cu brânză dulce (2)
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare,se adauga vanilia.Untul se topeste. Cernem faina intr-un vas,facem o adancitura in mijloc si punem ouale cu zahar,drojdia...
Ruladă de spanac cu brânză
Spanacul oparit si scurs se taie marunt. Untul se pune la topit intr-o craticioara,adaugam 100 gr faina si spanacul,amestecam pana cand se leaga compozitia,apoi punem laptele caldut.Amestecam sa nu se formeze cocoloase.Punem o lingura de smantana ,mararul si condimentam.Lasam compozitia sa se...
Prăjitură „Flori de cireş”
Pentru foi ,ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi,sau 3 foi pe o tava mai mare.Eu am folosit doar doua foi pentru prajitura aceasta. Ouale se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga untul moale si mierea de albine . Amestecul se pune cateva minute pe baie de aburi pana...
Negresă cu caramel şi piure de castane
Preparam mai intai sosul caramel . Untul taiat bucati il punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul brun.Lasam pe foc mic pana cand zaharul se caramelizeaza.Luam cratita de pe foc si adaugam frisca si putina sare.Lasam iar pe foc sa fiarba pana cand scade suficient de mult si obtinem un...
Friptură de porc cu cartofi aurii
Friptura se condimenteaza,se pune sosul de soia si o crenguta de rozmarin.Se acopera cu o folie si se lasa la frigider.Eu am lasat pana a doua zi. A doua zi am pus putin ulei intr-o tava,am asezat carnea,am pus usturoiul zdrobit si taiat,apoi vinul si o cana de apa sau supa de legume....
Clătite cu urdă şi orange curd
Se prepara clatitele,cu siguranta fiecare are reteta proprie pentru asta. Cantitatile sunt in functie de cate clatite doriti sa faceti. Compozitia nu trebuie sa fie prea groasa daca doriti clatite subtiri. Se prepara umplutura ,amestecam urda cu oul, zaharul, zaharul vanilat si coaja de...
Plăcintă cu brânză sărată şi mărar
Pregatim mai intai aluatul pentru coca.Drojdia o lichefiem cu zaharul si o lingura de faina si putin lapte caldut.O lasam sa dospeasca. Cernem faina,punem sarea,oul si smantana.Apoi punem maiaua(drojdia dospita).Adaugam o lingura de ulei si incepem sa framantam cu lapte caldut.Mai adaugam si...