Chifle cu susan

de diaconta in Piine, 28 Apr 2012 | 3882 vizualizari

 

O reţetă pe care am găsit-o din întâmplare pe www.luminish-s-cakes.blogspot.com şi care aştepta la rând pe interminabila listă cu „Musai de făcut”.Cum rămăsesem fără pâine în casă,tocmai bine s-a ivit prilejul să le fac.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 30 gr unt
  • 25 gr drojdie proaspata
  • O lingurita sare
  • O lingurita zahar
  • 275 ml apa calduta
  • Seminte de susan sau sare grunjoasa
  • Pentru fiert: 2 l apa,4 linguri sare ,7 lingurite bicarbonat de
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu susan:

Drojdia se lichefiaza cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca.

Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol.Se face o adancitura la mijloc in care se pune untul topit si racit si drojdia dospita.

Se pune apa calduta cate putin si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic ,care se desprinde de marginile vasului.

Pentru a framanta mai usor,puteti sa va udati mana cu apa calduta in timp ce framantati.

Daca vi se pare prea moale,puteti sa mai adaugati faina sau apa daca este prea tare.

Mie mi s-a parut a avea exact consistenta dorita cu cantitatea aceasta de apa.

Acoperim bolul cu un servet curat si lasam sa dospeasca intr-un loc caldut lipsit de curenti de aer.

Cand aluatul isi va fi dublat volumul,putem sa  pregatim chiflele.

Intr-o oala punem sa fiarba 2 litri de apa cu 4 linguri de sare si 12 lingurite de bicarbonat de sodiu.

Din aluat formam chifle potrivite ca marime(50 gr).Cand apa a inceput sa fiarba,punem chiflele sa fiarba pentru 30 de secunde.

Se scot cu o paleta,se scurg de apa si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Cu un cutit bine ascutit crestam chiflele pe mijloc si presaram susan sau sare grunjoasa.

Punem tava in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute,pana cand sunt rumenite frumos deasupra.

Chiflele vor avea o crusta crocanta dar vor fi foarte pufoase in interior.

Totusi sunt foarte bune calde,daca le pastrati puteti sa le incalziti la microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

ieri la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu iaurt si susan