Chifle cu susan

de diaconta in Piine, 28 Apr 2012 | 3600 vizualizari

 

O reţetă pe care am găsit-o din întâmplare pe www.luminish-s-cakes.blogspot.com şi care aştepta la rând pe interminabila listă cu „Musai de făcut”.Cum rămăsesem fără pâine în casă,tocmai bine s-a ivit prilejul să le fac.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 30 gr unt
  • 25 gr drojdie proaspata
  • O lingurita sare
  • O lingurita zahar
  • 275 ml apa calduta
  • Seminte de susan sau sare grunjoasa
  • Pentru fiert: 2 l apa,4 linguri sare ,7 lingurite bicarbonat de
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu susan:

Drojdia se lichefiaza cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingura de faina.Se lasa sa dospeasca.

Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol.Se face o adancitura la mijloc in care se pune untul topit si racit si drojdia dospita.

Se pune apa calduta cate putin si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic ,care se desprinde de marginile vasului.

Pentru a framanta mai usor,puteti sa va udati mana cu apa calduta in timp ce framantati.

Daca vi se pare prea moale,puteti sa mai adaugati faina sau apa daca este prea tare.

Mie mi s-a parut a avea exact consistenta dorita cu cantitatea aceasta de apa.

Acoperim bolul cu un servet curat si lasam sa dospeasca intr-un loc caldut lipsit de curenti de aer.

Cand aluatul isi va fi dublat volumul,putem sa  pregatim chiflele.

Intr-o oala punem sa fiarba 2 litri de apa cu 4 linguri de sare si 12 lingurite de bicarbonat de sodiu.

Din aluat formam chifle potrivite ca marime(50 gr).Cand apa a inceput sa fiarba,punem chiflele sa fiarba pentru 30 de secunde.

Se scot cu o paleta,se scurg de apa si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Cu un cutit bine ascutit crestam chiflele pe mijloc si presaram susan sau sare grunjoasa.

Punem tava in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute,pana cand sunt rumenite frumos deasupra.

Chiflele vor avea o crusta crocanta dar vor fi foarte pufoase in interior.

Totusi sunt foarte bune calde,daca le pastrati puteti sa le incalziti la microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu iaurt si susan