Desert cu căpşuni

de diaconta in Dulciuri, 6 Mai 2012 | 5288 vizualizari

 

Pentru azi doar un desert simplu,cât sa ne amagim pofta de dulce.M-au tentat capşunii la piata,dar am sa-mi cam pun pofta în cui pâna apar capşunii autohtoni.Initial am spus ca n-o sa fac desert,pentru ca mai am de munca cu niste kilograme,dar am zis ca nu-i rau sa manânc fructe,ca doar e sanatos….hi hi hi.

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de rulada am folosit compozitia de la gaufre:

  • 3 oua
  • 170 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte batut 2% grasime
  • 200 gr faina
  • 5 gr praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 600 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 250 gr crema mascarpone
  • 1 lingura amidon alimentar

Pentru ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • Capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu căpşuni:

Capsunii se taie bucati si se pun cu zahar sa lase sirop.Pastram cativa pentru decor.

Se pregateste compozitia pentru foaia de rulada.De fapt acestea sunt niste clatite uriase,coapte in tava grill(de forma patrata).

Se amesteca toate ingredientele.Va trebui sa obtinem o compozitie ceva mai groasa decat pentru clatitele obisnuite,dar ceva mai subtire ca cea pentru gaufre.Se lasa la frigider pentru o ora.

Ungem tigaia cu foarte putin ulei,ajutandu-ne de o pensula de silicon.Coacem clatite mai grosute.Compozitia este destul de „delicata” si cam greu de întors la dimensiunea aceasta.Asa ca prima  mi s-a rupt si mi-au ramas doar trei bucati.

Nu-i nici un bai ,ca doar tot trebuia sa gust sa vad daca’s bune …..

Dizolvam amidonul cu siropul de la capsuni,apoi amestecam amidonul in toata compozitia.Punem totul intr-o cratita pe foc si amestecam pana se ingroasa.Lasam jeleul sa se raceasca.

Mixam crema mascarpone,apoi incorporam jeleul de capsuni,amestecand cu o lingura pentru a pastra bucatile de fructe intregi.

Intindem foile de clatite(le-am adaugat si pe lungime si pe latime,daca doriti o rulada mai groasa puteti sa le adaugati doar pe latime),asezam deasupra crema de capsuni si rulam.

Ornam cu frisca si capsuni si lasam la frigider pana cand crema se intareste si se poate taia.

Dupa cum vedeti ,eu am folosit foarte putin zahar si gustul a fost perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu căpşuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 35 %
999.99 lei
649.99 lei

COMENTARII (58)

diaconta 1

09.05.2012, 10:26

Cum sa nu-ti dau Ancuto,ca si tu-mi dai intotdeauna

babi5 1

14.12.2014, 16:25

diaconta 1

15.12.2014, 08:53

saru'mana Babi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reteta cu fructe de padure