Prăjitură „Flori de cireş”

de diaconta in Prajituri, 14 Apr 2012 | 7438 vizualizari

 

Nu ştiam ce nume să-i dau prăjiturii mele,dar pentru că am vrut-o primăvăratică şi cum sub balcon erau înfloriţi cireşii.m-am gândit că ar fi o denumire potrivită.O prăjitură plina de arome,în culori vesele de primăvară.Vă doresc din tot sufletul să aveţi o primăvară minunată!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 2 linguri miere de albina
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 250-300 gr faina
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Esenta de vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • O cana zahar (200 ml)
  • O cana (aceeasi) + 3 linguri faina
  • ¾ cana ulei
  • Sirop de lamaie
  • Esenta de vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Un plic praf de copt
  • Visine din compot
  • O lingura griş de grau
  • sare
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 3 linguri lapte condensat
  • 200 ml orange curd
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • O lingura zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • O lingura miere de albine
  • 2 linguri lapte condensat sau frisca lichida
  • O lingurita rom
  • 100 gr ciocolata alba+2 linguri lapte condensat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură „Flori de cireş”:

 Pentru foi ,ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi,sau 3 foi pe o tava mai mare.Eu am folosit doar doua foi pentru prajitura aceasta.

Ouale se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga untul moale si mierea de albine . Amestecul se pune cateva minute  pe baie de aburi pana cand  zaharul si untul se topesc. Se ia de pe aburi se se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,vanilia si coaja de lamaie. Apoi se adauga faina pana se obtine consistenta dorita. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare pentru a putea intinde foile.

Se imparte in trei sau patru parti si se coc foile pe dosul tavii,pe care in prealabil s-a pus o hartie de copt. Timpul de coacere este in functie de cuptorul fiecaruia,aproximativ 25 de minute.

Pentru blat,mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugam aromele si siropul de lamaie. Apoi incorporam si uleiul,prelingandu-l pe marginea vasului in timp ce mixam amestecul. Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitia de oua.Punem amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Presaram deasupra o lingura de griş si punem deasupra visinele scurse de sirop.

Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute,dar este util sa verificati cu o scobitoare cand este copt. Lasam blatul sa se raceasca.

Pregatim crema.

Ciocolata o topim pe baie de aburi cu laptele condensat. Mixam crema mascarpone si incorporam ciocolata cand s-a racit.Amestecam apoi si orange curd(preparat dupa reteta de aici)in crema.

Pentru asamblare punem mai intai o foaie,apoi crema,blatul crema si iarasi o foaie.

Pentru glazura neagra,amestecam toate ingredientele pe baie de aburi. Cand s-a racit putin o punem peste prajitura.

Separat topim si ciocolata alba cu putin lapte condensat.Trasam cateva linii cu ciocolata alba si desenam  un model cu ajutorul unui betisor.

Lasam la frigider pana cand foile se vor inmuia.

Glazura nu trebuie sa fie prea tare,altfel va crapa in momentul in care vrem s-o taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură „Flori de cireş”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:36

imi place

diaconta 1

17.04.2012, 13:04

Ruxy o prajitura usurica,cat sa poti sa zburzi de bucurie

diaconta 1

17.04.2012, 13:05

Diana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de mascarpone si dulceata de visine