Imi era pofta de niste cartofi mai „altfel”,adica moi si suculenţi dar în acelasi timp acoperiţi de o crusta crocanta.Eu zic ca a iesit exact ceea ce mi-am dorit mai ales acompaniaţi de o friptura crocanta din piept de porc şi muraturi..Perfect pentru o zi mohorâta ca cea de azi.Asa am terminat si ultimele rezerve de brânzica Miez de Lapte şi am inaugurat si vasele achziţionate recent din Cămară.
Cartofii se curata si se taie rondele mai grosute(0.5 cm).Ceapa se curata si se taie solzi.
Ungem un vas cu unt.Mai lasam cateva bucati de unt pe fundul vasului.Amestecam smantana cu laptele.Peste cartofii amestecati cu ceapa punem condimentele,apoi turnam smantana cu laptele si amestecam.
Zdrobim branza cu furculita.
Punem cartofii in vasul pregatit si presaram si branza printre straturile de cartofi.
Poate vi se va parea cam mult lichid,fiti fara grija,va scadea complet pana cand se vor face cartofii.
Mai punem deasupra doua linguri de smantana si cateva bucatele de unt.
Punem vasul la cuptor.Eu l-am lasat cam 2 ore.Asta si pentru ca vasul meu a fost cam „la fix” si a trebuit sa las focul mai mic.
Daca observati ca sunt prea rumeniti deasupra si inca nu sunt gata,acoperiti vasul cu o folie de aluminiu spre final.
Cand sunt aproape gata,razuim deasupra cascavalul si mai lasam la cuptor pana cand acesta se topeste si capata o culoare frumoasa.
Se pot servi ca atare sau pe post de garnitura.
Eu i-am servit alaturi de o friptura din piept de porc si muraturi (ardei cu varza).
Absolut deliciosi!!!!
Pofta buna!!!!